MMS-krigen fortsetter

Netcom annonserte nemlig i dag at kundene får mulighet til å sende gratis MMS også ut november. Det som er bakgrunnen for at operatøren velger å forlenge tilbudet nok en gang, er at det har vært en enorm eksplosjon i antall brukere av tjenesten, noe som kombinert med komplekse tekniske løsninger og introduksjon av en ny teknologi har ført til at nettet til tider har vært noe ustabilt. Netcom sier at de ikke vil ta betalt for en tjeneste før alt fungerer smertefritt, noe som må sies å være en sunn holdning overfor kundene.

Vi tok kontakt med assisterende informasjonssjef i Telenor Mobil, Esben Tuman Johnsen, som på sin side kunne opplyse om at Telenor også denne gang vil følge opp Netcoms forlengelse av gratiskampanjen. Dermed kan majoriteten av norske MMS-brukere boltre seg med gratis sending av lyd og bilder ut november.

Vi har også fått tak i tallene for utviklingen i bruk av multiemediemeldinger hos begge operatørene. Utviklingen har vært så enorm at man med stor sannsynlighet kan anta at MMS vil bli en like stor trend som SMS. Operatørene innførte gratiskampanjen i sommer, og på litt over fire måneder har bruken av tjenesten ikke mindre enn firedoblet seg hos begge parter.

Esben Tuman Johnsen antar at det faktum at tjenesten er gratis ikke alene kan ha ført til en så eksplosiv vekst i bruken av MMS uten at det i utgangspunktet ikke har vært stor interesse for denne funksjonen. Dette gjenspeiles også hos de forskjellige mobilprodusentene, som for eksempel Nokia, som ikke har sluppet en eneste telefon uten MMS-støtte det siste året.

En annen faktor som man med sikkerhet kan fastslå som en medvirkende årsak til den stigende interessen for multimediemeldinger, er kameratelefonenes inntog på markedet. Muligheten til å kunne knipse et bilde av situasjoner som rett og slett ikke kan beskrives like bra med ord, for så å sende dette til venner og kjente har rett og slett fått en dedikert plass i Ola og Kari Nordmanns hjerter.

Det kostnadsfrie MMS-eventyret skal visstnok avsluttes samtidig med at adventskalenderen henges på veggen. Netcoms direktør for markedsledelse, Sondre Aarestad, sier nemlig at Netcoms kunder må belage seg på å betale kr 2,50 pr sendte melding fra og med 1. desember. Om denne spådommen blir gruslagt av innspill fra Telenors side gjenstår jo selvsagt å se.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen