MMC når 1 GB-merket

Minnet på mobiltelefoner har etterhvert blitt et av de aller viktigste elementene for brukerene, ettersom mobiltelefonene stadig blir utstyrt flere funksjoner og muligheter som krever at man har høy lagringskapasitet, noe som imidlertid ikke ser ut til å bli noe stort problem i fremtiden.

Blant annet gir Pretec Electronics nå mobilbrukere med telefoner som støtter minnekortstandarden MMC muligheten til å legge til hele 1GB med ekstra minne. Dette er dobbelt så høy kapasitet som de største av de tidligere MMC-kortene.

Det nye minnekortet vil høyst sannsynlig kunne brukes i de fleste mobiltelefoner som har støtte for MMC-kort, men ettersom mange tidligere har fått problemer med stabiliteten på telefonen sin etter å ha brukt minnekort som er 256 MB og større, er det kanskje en idè å sjekke opp om minnekortet fungerer smertefritt sammen med telefonen før et eventuelt kjøp. Et MMC-kort på 1 GB vil nemlig bli en investering som merkes på lommeboka.

Minnekortet vil i tillegg til å ha den hittil største kapasiteten på markedet, også være atskillig raskere enn tidligere produkter. I følge presselanseringen skal dette minnekortet være dobbelt så raskt som SD-kort, som inntil nå har vært de raskeste minnekortene. Grunnen er at Pretecs kort bruker den nye MMC 4.0 standarden, som etter hvert vil ta over for dagens MMC-standard.

Det er ikke bare Pretec som gjør de gamle kapasitetene på minnekort til skamme. For eksempel greier de nyeste Memory Stick Pro kortene å lagre opp til 2GB. Det at Toshiba i tillegg har laget en hardisk for mobiltelefoner med en lagringskapasitet på hele 4 GB lover også bra for fremtidens mobiltelefoner.

Noen som fremdeles husker den gangen meldingsinnboksen var full etter elleve meldinger?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen