Mitsubishi dropper mobiltelefoner

Nå er det noen år siden Mitsubishi solgte mobiltelefoner i Europa, og det er ennå lenger siden sist vi så en Mitsubishi mobiltelefon på det norske markedet. De siste årene har selskapet stort sett bare levert telefoner til hjemmemarkedet, i form av NTT DoCoMo-modeller med betegnelsen D.

At Mitsubishi legger ned mobilproduksjonen får således ingen konsekvenser for oss her på berget, bortsett fra at vi slipper å ergre oss over at noen av de kulest mobilene bare produseres for den japanske telegiganten.

Aktuell for Microsoft
Mitsubishi hadde en viss suksess med NMT-mobiler på 90-tallet, men kom aldri skikkelig på banen i med GSM i Norge. Selskapet var lenge aktuelt som produsent av den første Stinger-mobilen (Smart Phone 2002, senere kalt Windows Mobile). Men mens Sendo snublet på målstreken, så nådde Mitsubishi ikke en gang frem til oppløpssiden. Dermed ble HTC stående som produsent av den første Windows Smartphone på markedet. (Bildet viser en Mitsubishi Trium Mondo 2000-modell - Windows PDA-mobil med gråtoneskjerm).

Etter 25 år er altså Mitsubishi-mobilene historie. De rundt 600 ansatte vil bli overført til andre deler av konsernets virksomhet, melder Mitsubishi.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen