MIT-pensum tilgjengelig gratis

Massachusetts Institute of Technology (MIT) er en av verdens fremste universiteter når det gjelder teknologisk forskning, og har siden 2001 jobbet for å legge kursmateriale ut på nettet.

I dag har MIT allerede lagt ut kursmateriale fra 1550 forskjellige fag ved universitetet, og lover å legge ut materiale for alle 1800 fagene innen året er over.

Dette gjøres gjennom den såkalte OpenCourseWare-plattformen (OCW), som også har rekruttert flere universiteter verden over. MITs materiale er derfor bare en liten del av det man kan finne hos OpenCourseWare Consortium, som er organisasjonen som er satt opp av MIT for å ta seg av OpenCourseware verden over.

OpenCourseWare er en helt åpen plattform, og alt som legges ut blir distribuert under en Creative Commons-lisens, som lar deg utvide, dele og og bruke innholdet dersom du viser tilbake til den originale forfatteren. Hvem som helst kan gå inn og laste ned materiale fra OpenCourseWare.

Ingen i Norge foreløpig

Ingen norske universiteter har foreløpig tatt i bruk OpenCourseWare. NTNU i Trondheim benytter seg hovedsaklig av It's Learning, et e-læringsystem som ikke har mottatt særlig god kritikk fra studentene.

It's Learning er norskprodusert, og er i motsetning til OpenCourseWare et lukket system hvor kun studenter som tar et kurs har tilgang til materialet.

(Kilde: iWR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen