Mister eksklusivitet

Bilde: Techconnect
Bilde: Techconnect

Nvidia har nå mistet sin eksklusivitetmed to relativt kjente produsenter av skjermkort. Begge produsentene har nå startet opp med AMD-baserte produkter i tillegg til Nvidia-produkter.

Den første av disse er Gainward som lenge har vært kjent som meget Nvidia-tro. Nå er det altså snart mulig å handle Radeon HD 4800-kort med Gainward-klistremerke på. Kortene vil bygge strengt på referansedesignet og det hele blir overvåket av AMD. Dermed blir det lite av den overklokkingen og annet vi er vant til med fra Gainward.

I tillegg er Innovision Multimedia, kjent for Inno3D, klare med en ny serie som har fått navnet Force3D. Force3D skal etter planen være en serie med overklokkete kort basert på Radeon-prosessorer.

Selv om disse to produsentene nå vil produsere både AMD- og Nvidia-baserte skjermkort er det nok ingen krise for Nvidia. Produsenter som Asus har lenge produsert begge typer kort og Asus står en relativt stor andel av Nvidias overskudd.

Akkurat hvorfor produsentene begynner med AMD-produkter er ikke kjent. Men ting kan tyde på at det er litt murring i bransjen. Enkelte kilder mener at Nvidias mange lanseringer ødelegger markedet, da prisnivået faller for raskt. Atter andre igjen mener at Nvidias politikk med minimumspriser på Nvidia-baserte skjermkort ikke faller i helt god jord blant produsentene.

(Kilde: X-bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen