Test

MIST Frostbite (Socket A)

 

MIST Frostbite er en kjøler basert på heat pipe-teknologi. I midten finner man en tykk kobbersylinder, eller varmerøret, som overfører varmen meget effektivt fra prosessoren til kjølefinnene i aluminium:

Heat pipe er som navnet sier et varmerør, eller rettere sagt varmeoverføringsrør. Røret er fylt med en væske som fordamper i den varme enden, altså den som er i kontakt med prosessoren, og stiger til den kalde enden, hvor den kondenseres.

Røret er kledd innvendig med en slags veke, som trekker til seg den kondenserte væsken. Ved hjelp av kapillæreffekten trekkes den tilbake til den varme enden, hvor den på ny fordamper og gjentar syklusen.

Heat pipe er ingen ny teknologi, og er benyttet i mange applikasjoner både i sivile og millitære sammenhenger. Grunnet sin overlegne varmeledningsevne i forhold til størrelse kan brukes heat pipes mye der plassen er viktig, f.eks. i laptoper. Du kan lese mer om heat pipe på denne siden.

De første heat pipe-kjølerne kom for godt og vel et år siden, og i tiden etter har det stadig dukket opp kjølere som benytter denne kjølemetoden. Frostbite er således ikke et nytt og revolusjonerende produkt, men drar fordel av at modellen er velprøvd.

MIST Frostbite leveres både for Socket A og Socket 478.

 

Takk til Microplex som sendte MIST Frostbite til test.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen