Misliker Telenor mest

I tidligere tider var Televerket, som det da hette, en institusjon i vårt samfunn. Det var også en av de mest populære bedriftene her i landet.

I dag heter selskapet Telenor, og situasjonen er en ganske annen. En fersk MMI-undersøkelse med 990 deltakere viser at Telenor nå er ett av landets tre minst populære selskaper.

Den tvilsomme æren deles mellom Tine, NSB og Telenor. 116 store bedrifter i Norge var med i undersøkelsen som gjennomføres for fjortende år på rad.

Svak positiv kurve
Det er likevel håp i hengende snøre for landets mest upopulære operatør. Mens undersøkelsen i fjor viste at hele 33 prosent var misfornøyde med Telenor, er det i år bare 30 prosent som har en negativ oppfatning av selskapet.

Direktøren i MMI, Erik Dalen, mener at den generelle misnøyen med Telenor kan skyldes flere ting. Det 150 år gamle selskapet, som for ti år siden var ett av de tre mest likte selskapene i Norge, har de siste ti årene gjennomgått store forandringer.

I 1994 ble det daværende Televerket omdannet til statsaksjeselskap, og i 2000 ble Telenor både delprivatisert og børsnotert.

I tillegg har selskapet satset stadig mer på forbindelser utenfor de norske landegrensene, og har for eksempel over tre millioner abonnenter i Bangladesh.

Den økede fokusen på utlandet, kan i tillegg til selskapets høye priser medvirke til å holde nede populariteten her til lands. Det at Telenor valgte å opprettholde de høye prisene til tross for at de ble børsnotert og avmonopolisert, kan i følge Dalen ha blitt oppfattet som utnyttelse av markedsposisjonen selskapet innehar.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen