Misbruk av .eu-registrering

EUs toppnivådomenet .eu åpnet for registrering onsdag 7. desember 2005. Den gangen var domenet kun tilgjengelig for eiere av registrerte varemerker. Grunnen til dette er at EU ville forhindre at domenehaier får tildelt domener som andre kan ha rett på. Fredag 7. april ble det endelig åpnet for at alle fra land som tilhører EU skal kunne søke om et domenenavn med endelsen .eu. Les mer.

Nå kommer selskapet GoDaddy men en hard kritikk av EURid, organisasjonen som registrerer .eu-domener. GoDaddy er en såkalt registrar, det vil si et av selskapene som kunder kan henvende seg til for å registrere domener. GoDaddy mener EURid sin måte å håndtere registreringene førte til at domenehaier får sjansen til å registrere mange domener av fiktive registrarer.

GoDaddy og andre selskaper stillte seg i køen på fredag for å registrere .eu-domener for sin kunder. Hver registrar kunne registrere ett .eu-domenenavn av gangen, og måtte stille bakerst i køen igjen for å registrere et nytt navn. Det ble registrert over en million .eu-domenenavn i løpet av de første tolv timene.

GoDaddy mener det var et hull i systemet som gjorde det mulig for enkelte selskaper å lage hundrevis av fiktive registrarer. En talsmann fra GoDaddy hevder at pengesterke amerikanere kunne manipulere systemet, og dermed registrere mange .eu-domenenavn på én gang.

Før den aktuelle fredagen var det registrerte rundt 800 godkjente registrarer som kunne registrere .EU-domener, men like før registreringen skulle finne sted økte dette tallet plutselig med flere hundre. GoDaddy mener kun halvparten av de rundt 1100 registrarer som var ekte. Mange av domenenavnene er blitt auksjonert bort i etterkant, og dermed kunne selskapene tjene tusenvis av dollar på fiktige registrarer. GoDaddy hevder de prøvde å advare EURid mot dette, men møtte døve ører.

Les mer om kritikken i denne bloggen.

Kilde: betanews.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen