Mio tar grep om GPS-markedet

Dramatiske priskutt, nytt slagord og nye produkter, i tillegg til at de bygger opp en egen organisasjon i Norge – Mio satser friskt for å nå sine ambisiøse mål. For om de ikke klarer å bli markedsledende innen tre år, så skal de i alle fall ikke være dårligere enn nummer to. I Norge vil Mio bygge opp en egen organisasjon, ledet av Carl Erik Wessel Holst (bildet).

I dag var representanter for Mio i Oslo for å presentere det de kaller ”nye Mio”. Nyheten består i fremste rekke av produkter som kombinerer Mios hardware med programvare og brukergrensesnitt fra Navman. – Kjøpet av Navman gjør at vi produserer og tester både hardware og software. Dermed har vi hånd om hele utviklingsprosessen, forklarte Mios nye Norden-sjef, Peter Anderson.

Kort fortalt satser Mio på hva de kaller tre søyler: Design, innhold/tjenester og innovasjon.

Designen er imidlertid ikke mer endret enn at vi lett gjenkjenner dem. Fronten har fått en metallplate, og bilholderen er krympet så mye at den er lett å stikke unna i hanskerommet når du står parkert. Enhetene er relativt tynne og har stor skjerm. All betjening skjer via denne trykkfølsomme skjermen.


Den ny toppmodellen Moov 370

Den andre søylen, innhold og tjenester, inneholder en spennende nyhet Mio kaller Local Search. Dette er en sklags ”gule sider” på GPS-en, der du kan søke etter hva som helst, og få opp en liste med treff. Tjenesten er ”live”, hvilket betyr at du må være tilkoblet mobilnettet. De nye enhetene kan brukes sammen med mobiltelefoner via Bluetooth.

Local Search er ennå ikke klart i Norge, men vil ventelig være det innen sommerferien.

Geo-tagging
En annen ny tjeneste er Navpix. Du kan søke etter geotaggede bilder på Flickr, og overføre dem til GPS-en ved hjelp av den nye GPS-suiten ”Mio More” på PC-en. Det skal gjøre det enklere å finne frem til ulike landemerker, ettersom du kan sette GPS-en til å vise vei frem til stedet der bildet er tatt.

Mio har også sin egen bildetjeneste der du kan laste opp dine egne bilder. Her er det strengere krav til hvilke bilder som kan lastes opp. – Vi ønsker bilder som er relevante for navigasjon, og godtar for eksempel ikke bilder av mennesker eller privathus, sier Anderson.

Kjørebok
Men den kanskje mest nyttige tjenesten er ”Mileage reporter”. Når du legger inn et reisemål spør enheten om det er en forretningsreise. Svarer du ja, blir turen logget, og du kan skrive ut loggen til en kjørebok. Loggen viser adressen der du startet, hvor langt du har kjør, og hvor turen ble avsluttet. Informasjonen kan eksporteres til Excel.

I tillegg til disse tjenestene har Mio i dag også fotoboksvarsling (oppdatering av databasen koster penger), 3D-landmarks (kjente bygninger vises på kartet), trafikkvarsling (fungerer ikke i Norge) og dobbelt så rask rekalkulering av rute som tidligere.

Om du har en C-modell fra før, og kjøper nye kart til denne, så vil du også kunne oppgradere enheten til den nye programvaren.

Enklere kart
Vi merker oss at kartene ser litt enklere ut på de nye Moov-modellene enn på C-serein, og særlig om vi sammenligner med C-620. Mio har nemlig droppet tredimensjonale kart. Borte er også det lille skiltet som viser fartsgrensen på veien du kjører på.

Samtidig er det blitt lettere å søke etter adresser, å stille inn lyd, eller finne kritiske POI-er som sykehus, bensinstasjoner eller parkeringsplasser.


Priskutt
Med introduksjonen av den nye Moov-serien er prisen senket dramatisk. Mens toppmodellen C620 i dag koster om lag 3500 kroner, skal den nye toppmodellen, Moov 370, bare koste 2200 kroner når den kommer på markedet i midten av mai.

Den rimeligste modellen vil koste 1099 kroner.

Og for de som måtte lure – Mio kommer til å fortsette å produsere mobiltelefoner med GPS-navigasjon. Men hvilke egenskaper disse telefonen vil ha ønsker Mio foreløpig å holde for seg selv.

Så gjenstår det bare å se om Mio lever opp til sitt nye slagord: Explore More.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen