Test

Mio Moov200 - Rimelig og god GPS

Forventningene var ikke skyhøye, ettersom det tross alt dreier seg om billigutgaven. Etter prøveturen er vi imidlertid rimelig godt fornøyd. Mye er annerledes enn på tidligere modeller, og vi synes Mio og Navman har gjort et brukbart forsøk på å kombinere det beste fra begge verdener.

Godt feste
Skjønt, det beste er kanskje å ta hardt i. I dette tilfellet dreier det seg om det beste fra lavpris-GPS-ene. De virkelige godsakene sparer Mio til sine toppmodeller, som kommer senere i sommer.


Skjermen på Moov 200 er mindre enn på C-serien, med 3,5 tommer diagonalt. Enheten er liten og kompakt, med en liten holder som festes til frontruten med en sugekopp. Holderen sitter godt, og har et kulehode som gjør at du kan stille vinkelen på skjermen på samme måte som du stiller bilens innvendige speil. Ladekabel fra GPS-enhet til bilens 12V-uttak følger med.

Virker
Med Moov 200 snakker vi virkelig om en rett-ut-av-boksen-opplevelse. Slå på, og du er i gang. Førstegangsbruk er alltid ekstra spennende, ettersom en del GPS-er sliter med å finne ut hvilke GPS-satellitter de skal forholde seg til. SiRF Instant

Fix II og SiRF Star III-mottaker skal kutte ventetiden til en femtedel av hva vi tidligere opplevde. Om det virkelig går så mye fortere har vi ikke målt. Men det går raskt, og vi slår oss til ro med det.

Fotoboks
Moov 200 har innbygget fotoboksvarsling. For at det skal virke må du imidlertid inn i menyene og aktivere varslingen. Ettersom nye fotobokser stadig kommer til, samtidig som gamle forsvinner, vil basen i Moov 200 med tiden bli stadig mindre presis.

Men kobler du GPS-en til en PC kan du via den medfølgende programvaren registrere deg og kjøpe abonnement på oppdateringer av kamerabasen.

Mio Moore
Programvaren Mio More følger med på en DVD, og gir deg en del nye tilleggsfunksjoner. Den morsomste er muligheten for å søke etter geotaggede bilder på Flickr, for så å laste dem over på GPS-en så du kan kjøre til stedet der bildet er tatt.

Den nyttigste er antakelig Local Search, som lar deg søke på hva du vil fra severdigheter til favoritt-iskremen, for så å få instruksjon om hvordan du enklest kommer deg til målet.

På Mio Moove 200 må du bruke PC-en for å få tilgang til disse tjenestene. Senere kommer det modeller som kan kjøre søk via en kompatibel mobiltelefon.

Ville ikke
Vi forsøkte å finne interessepunkter i Danmark der tjenesten er aktiv, men vi fikk det ikke til å fungere. Vi lastet også ned geotaggede bilder fra Flicker. Å samle fotoalbum med GPS-informasjon fra PC til Flickr er ikke noe problem. Men å få denne informasjonen over på GPS-en fikk vi ikke til. I den begrensede bruksanvisningen som følger med står det heller ikke noe om hvordan dette gjøres.

En mer omfattende bruksanvisning skal ligge på Mios hjemmesider, men vi fikk bare feilmelding når vi forsøkte å laste ned denne.

Da vi forsøkte Local Search var tjenesten ennå ikke tilgjengelig i Norge. I Danmark virker den via Gule Sider, men hvem som skal levere data her i landet ville Mio ikke fortelle. De hevder imidlertid at tjenesten om kort tid vil være på plass også her.

Fornøyd

Alt i alt er vi svært fornøyd med hvordan Mio Moov200 fungerer i bilen. Men vi er ikke like begeistret for hvordan den fungerer med PC-en. Informasjonen vi får når vi kjører er god, og det er enkelt å søke opp adresser. Databasen er omfattende, og de nye kartene ser bra ut.

Omregning går raskt, og vi kan gjøre en del tilpasninger. Skjermen viser tid, hastighet, gjenverende tid og beregnet ankomst. Vil du heller se mer av kartet kortes listen ned ved at du berører informasjonsfeltet.

Høyttaleren er kraftig og instruksjonene lettfattelige. Piler viser kjøreretning på enveiskjørte gater, og stedsnavn og gatenavn vises på transparent bakgrunn. Det gjør teksten lettlest, og sørger for at den ikke ødelegger oversikten over kjøreruten.

Det er også enkelt å zoome inn eller ut av kartet.

Enkelt
Det du ikke får med Mio Moov 200 er oversikt over fartsgrenser. Denne modellen har heller ikke trafikkinformasjon eller mulighet for tilkobling til mobiltelefon, eller til bilens stereoanlegg. Den har heller ikke noen bildeviser, musikkspiller eller annen underholdningsfunksjonaliltet.

Med andre ord en veiviser som får deg fra A til B, og det på en så enkel måte at det er lite du kan gjøre for å forkludre det.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen