Mio med spennende GPS-nyheter

Mio med spennende GPS-nyheter

Et helt nytt brukergrensesnitt og en ny PC-applikasjon er bare to av flere nyheter i Mios kommende GPS-serie kalt Mio Moov Spirit.
- Vi har brukt millioner av dollars på brukerundersøkelser for å finne ut hva brukerne gjerne vil ha. Mens GPS-markedet fremdeles er i sterk vekst i Asia og en del andre steder, så er det i ferd med å stagnere eller avta i Europa. Derfor må vi komme opp med GPSer som tilfredsstiller andre- og tredjegangskunder. Og de vil ha et produkt som gjør mer enn å ta dem fra A til B, sier Kenni Christensen, markedsansvarlig for Mio i Norden til Mobilen.no.

Christensen besøkte oss i dag for å vise frem sine nye produkter. Det første vi merker oss er at kartene er blitt mindre fargesprakende, og at de tredimensjonale veiene ikke lenger ser ut som berg og dalbaner.

- Vi har gjort kartene enklere å navigere på, forteller Christensen. Det er årsaken til at kartene nå ser langt ryddigere ut enn tidligere. Men du skal ikke være redd for å gå glipp av informasjon. Mengden av interessepunkter og anen informasjon har aldri vært større, og ligger bare et par ”tastetrykk” unna.


Tre deler
Kort fortalt består Moov Spirit av tre deler. Disse er planlegging, ferdsel og opplevelse.

Både planleggingsdelen og ferdselsdelen har fått nye funksjoner, men det er i den delen som har med opplevelse at det virkelig er gjort store endringer. De nye GPSene har fått Google Local Search, som gjør at du raskt kan finne informasjon om steder, begivenheter og interessante plasser i nærheten. Du bestemmer selv om søket skal gjelde for området du befinner deg i, ruten du skal kjøre, eller et bestemt geografisk område.

For å finne og utforske omgivelsene trykker du rett og slett bare på kartet, eller du skriver inn en søketekst. På samme måte kan du søke i reiseguide for Oslo (Nordisk versjon) eller London, Paris og Roma (Europeisk utgave). Reiseguidene er levert av WCities.

Trafikk
I kjøredelen kan du se varseltrekanter som angir trafikkmeldinger. TMC-antennen (den du bruker for å hente trafikkinfrmasjon) er ikke lenger en stiv ledningstråd du legger i frontruta, men finnes innbygget i ladekabelen til GPS-enheten.

Ny er også funksjonen ”smart routing”, der du nå også kan velge den mest økonomiske kjøreruten, i tillegg til raskeste, enkleste eller korteste vei. Den mest økonomiske ruten tar blant annet hensyn til hvor mange ganger du risikerer å måtte stoppe for rødt lys. Stadige start og stopp gir høyere drivstof-forbruk og dårligere økonomi. I tillegg er det enklere å finne alternative ruter ved å legge til mellomstasjoner eller ved å velge bort veier. Den siste funksjonen gjør det enklere å unngå køer, veiarbeid og stengte veier.

Home
Nytt er det også at GPS-ene har fått en ”home”-tast (fysisk knapp på GPS-enheten). Denne viser deg ikke veien hjem, men sørger for at du slipper å klikke mange ganger for å komme ut av undermenyer. Listemenyer kan i tillegg rulles opp og ned på skjermen ved hjelp av fingerstrøk. Ellers kan du arrangere, legge til og trekke fra menyikoner via PC-programvaren (ikke tilgjengelig for Mac).

Det er tre nye enheter som kommer på markedet før sommeren. Den enkleste heter Spirit 300, og har en 3,5-tommer skjerm. Denne har stort sett de samme funksjonene som de større modellene, men kan ikke kobles til nett via mobiltelefon.Spirit 500 kommer i to varianter, der den ene heter 500 Handsfree Edition. Denne kan kobles til mobiltelefonen, slik at du blant annet kan gjøre oppslag i Google Local Search uten å være tilkoblet en PC.Den tredje varianten heter flat, og mangler den rammen rundt skjermen som vi ser på de øvrige modellene. Denne har også noen tilleggsfunksjoner, som MP3-spiller og innbygget FM-sender for overføring av lyd til bilstereo.Både Flat og 500-serien har 4,7-tommer skjerm.


TV-utgave
Senere i høst vil Mio også slippe en 7”-versjon med innbygget mottaker for digital-TV (Mpeg4).

Sammen med GPS-en følger en 30-dagersgaranti som gjør at du kan logge deg på Internett for å sjekke at du har den nyeste tilgjengelige kartversjonen. Du kan også kjøpe en pakke som gir deg tilgang til gratis oppdateringer i 2 år. Denne oppdateringen gjelder også for oversikten over trafikk-kameraer.

Vi kommer tilbake til de enkelte produktene og deres egenskaper etter hvert som vi får dem inn til test.

Her er en video Mio bruker for å presentere sin nye GPS-serie Spirit. Under videoen har vi lagt til noen flere bilder som viser skjermdump fra den nye serien.
[wip4: video=301 width=468 align=left]
Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen