Mio lanserer surfemaskin

Mio har presentert en ny surfemaskin i løpet av forrige ukes forbrukerelektronikkmesse CES i Las Vegas. Produsenten er ellers kun kjent for å lage GPS-navigasjonssystemer, så dette er definitivt en ny vri for Mio. 

Dette er ikke en PC

Surfemaskinen heter MID (mobile internet device), og er utstyrt med Windows Mobile 6.1. Selv om MID ser ut som en liten PC, har den altså ikke fått et "fullt operativsystem" som andre små bærbare PC-er. Windows Mobile 6.1 er det samme operativsystemet som du finner i de fleste HTC-mobiler. Mio har utstyrt MID med et nytt tema på "utenpå" operativsystemet.

Det nevnes ikke hvilken nettleser MID har fått. Siden vi snakker om Windows Mobile 6.1 har den nok Internet Explorer, men forhåpentligvis ligger det også et Opera Mobile 9.5-ikon og lurer i menyene.

Se bilder engadget.com har tatt av MID »

Veier under 600 gram

MID har en vekt på mindre enn 600 gram. Til sammenligning veier den populære mini-PC-en Asus Eee rundt 1 kilogram.

Ellers kan det nevnes at MID fra GPS-produsenten MIO naturligvis har en GPS-mottaker innebygget, slik at du kan bruke surfemaskinen til å navigere. Wi-fi er også på plass, for tilkobling til trådløse nettverk. 

Ut ifra bildene av MID frekommer det at dingsen også har to vanlige USB-porter og en mini-USB-port. En minnekortleser er også på plass, og denne ser ut til å kunne lese SD-kort. Batterilevetiden er oppgitt til 8 timer i bruk.

(Kilde: miobuzz.tv, engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen