Minste i verden

Windows CE .NET 4.2 er et operativsystem som først og fremst er å finne på håndholdte pcer. Den etter hvert så beryktede Neonode N1 bruker en modifisert versjon av Windows CE, men Axia A108 skal være den første CE-baserte enheten med alfanumerisk tastatur.

Minst i klassen
Det forplikter å påberobe seg en verdens minste-tittel, og med målene 110 x 48 x 22,5 mm og 120 gram, er det utvilsomt snakk om en småvokst pda-telefon.

Mest imponerende er det kanskje at Axia har fått på plass en 2,2" fargeskjerm med 240 x 320 pikslers oppløsning og 262000 farger. Med andre ord en skjerm tilsvarende den vi finner på Sony Ericsson S700i.

Videre har A108 1,3 megapiksels kamera, trippelbånd, GPRS klasse 10, 64MB ram og støtte for mini-SD. Blåtann glimrer med sitt fravær, men infrarød overføring eller USB-kabel muliggjør synkronisering mot PC.

Tar alt, unntatt oppvasken
Listen over applikasjoner som følger med skulle tilfredsstille de fleste behov: Videoavspiller og -opptaker (MPEG 4 og H.263), mp3-spiller, Internet Explorer, MSN, Word og Excel-editor, diverse nyhetsprogrammer og spill. Skulle du savne noe finnes det også et vell av ekstern programvare til CE-plattformen.

Det eneste som mangler er informasjon om når og hvor man kan få kjøpt vidunderapparatet. Den infoen dukker muligens opp på hjemmesiden og allerede i dag kan du lese mer om Axia A108 der.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen