Minste digitale speilrefleks til nå

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Hvis du synes det er mye å dra på et digitalt speilreflekskamera, skal du prøve Olympus E-400, som lanseres i dag. Ikke bare er huset merkbart mindre enn alt vi har sett før, men Olympus har lansert to nye objektiver som står i stil til størrelsen. Disse er så kompakte at du vil bli meget overrasket når du ser dem.

Kameraet har fått 10 megapiksler på en four thirds-format CCD-sensor. Det gir en svært høy tetthet av punkter, men Olympus mener at de har optimalisert utnyttelsen av arealet på sensoren så godt, at du ikke skal få større støyproblemer enn på andre kameraer med noe større sensor, og kameraet støtter ISO-verdier opp til 1600.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Som på andre Olypmus-kameraer, har også E-400 automatisk rensing av sensoren, ved at støvet fysisk ristes av. Dette er en løsning som flere andre produsenter senere har adoptert.

Funksjons- og byggekvalitetsmessig plasserer kameraet seg i den rimeligere delen av skalaen, og veiledende pris er 6990,- for huset, 7990,- med den nye, kompakte 14-42mm zoom og 8995,- med både 14-42mm og den nye 40-150mm telezoomen.

Dersom du liker det smått og ikke har for store hender, men ønsker noe fleksibelt å ha med deg rundt omkring, får du i dag ikke noe mindre, og vi tviler litt på at du noen gang vil få noe som er vesentlig mindre enn dette. E-400 har omtrent samme bredde som Canon 350D som har vært det minste til nå, men er en del lavere og over en cm tynnere. I tillegg veier det over 100g mindre, og lander på 380g uten batteri og minnekort.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Nye objektiver
Som nevnt, er det lansert to nye objektiver til dette kameraet. En ny standardzoom på 14-42mm f/3.5-5.6 – tilsvarende 28-84mm på et analogt kamera, og en ny 40-150mm f/4-5,6 – tilsvarende 80-300mm.

Årsaken til at Olympus lanserer enda et sett med objektiver i dette området er at de ønsket objektiver som står i stil til kameraet. Det er lite vits i å kjøpe et knøttlite kamerahus, dersom du alltid må bruke store objektiver. Derfor har de utviklet en ny type objektiver som er langt mer kompakte enn de var tidligere. Normalzoomen er 65,5x61mm, altså litt mindre enn Canons kitobjektiv, men ikke revolusjonerende. Det har også samme vekt. Men når vi kikker på telezoomen, finner vi at den ikke er stort større. Den måler 65.5x72mm, altså en drøy cm lenger enn normalzoomen, og veier beskjedne 250g.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Akam har vært så heldige å få klå på nykommeren noen minutter, og må si at det er imponerende hvor mye Olympus har klart å komprimere det hele. Vi har ikke hatt mulighet til å gjøre noen vurderinger av bildekvaliteten, så det må vente. Byggekvaliteten virket helt ok, men man skal ikke forvente all verden når ting har blitt komprimert så kraftig som her.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon når vi får tak i et testeksemplar. Kameraet vil bli tilgjengelig i butikkene i oktober.

 

 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen