4800 nettsider forsvant etter cracking

Minst 4800 nettsider tapt for alltid

4800 nettsider forsvant etter cracking

Ondsinnede crackere brøt seg inn hos australsk registrar og webhotell, og det er ingen mulighet for gjenoppretting av tapt data.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Minst 4800 australske nettsider har gått tapt for alltid etter et datainnbrudd hos en australsk registrar og webhotellet Distribute.IT. Dataangrepet har forårsaket såpass mye skade at fire av selskapets servere ikke kan bli reparert. Dermed står tusenvis av nettsideeiere uten sine nettsider.

Sikkerhetseksperter har tidligere advart at tusenvis av nettsider har vært sårbare og at privat data således har vært utsatt for tyveri. Distribute.IT på sin side sliter med å finne ut nøyaktig hva som har skjedd og hvor mye informasjon som har blitt stjålet.

Sikkerhetskopiene er borte

Kunder har klaget over manglende informasjon fra Distribute.IT på diskusjonsforumet Whirlpool, mens selskapet selv hevder at de jobber hardt med å gjenopprette data fra sine berørte servere. De har omsider uttalt at data, nettsider og e-post-adresser på fire av serverne er tapt uten mulighet til gjenoppretting ettersom all backup-data ble også slettet.

På grunn av angrepets omfang, har Distribute.IT sett seg nødt til å tilby å hjelpe forbrukerne med å overføre domenenavn til andre webhoteller – ettersom de selv ikke lenger har kapasitet.

– Katastrofalt problem

Det markante datatapet har fått kritikere til å spørre hvorfor Distribute.IT ikke har hatt bedre rutiner for å oppbevare backup-data på en mer sikker måte.

– Hvis kundene til Distribute.IT ikke hadde andre sikkerhetskopier enn det Distribute.IT tilbød, betyr det at de må bygge opp nettsidene sine igjen fra bunnen av, sier Rob McAdam, administrerende direktør i sikkerhetsfirmaet Pure Hacking. Ifølge ham er saken et "katastrofalt problem" for de som har benyttet seg av webhotellet.

– Jeg tror jeg er i sjokk. Jeg har tapt alt. Jeg kan umulig gjenskape alle årene med arbeid, hele livsverket mitt har gått i vasken, skriver en uheldig kunde på diskusjonsforumet til Whirpool.

(Kilde: The Sydney Morning Herald)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen