Minolta Dimage Z1 blir meget spennende

Markedet for 3 Megapikslers kameraer med kraftig optikk må åpenbart være i vekst. Olympus Camedia C-740 UZ får derfor ikke råde grunnen alene, nye Fujifilm Finepix S5000 og nå Minolta Dimage Z1 ser ut til å være vel så spennende - på papiret.

Minolta lover at Dimage Z1 skal bli det raskeste kameraet med 10x zoom på markedet. Tradisjonelle fokussystemer som måler kontrast på CCD-brikken er sjeldent veldig raske, derfor har Minolta utstyrt Z1 med en separat AF-sensor. Denne kommuniserer med CCD-brikken 60 ganger i sekundet da det er CCD-brikken som avgjør hvilket fokuspunkt som skal benyttes. Rapid AF, som Minolta kaller systemet, er så raskt at fokusering på vidvinkel skjer på kun 0.3 sekunder, mens fokusering på tele skjer på 0.4 sekunder. Det er på linje med et svært raskt speilrefleks.

Oppstartstiden er på kun 2 sekunder, blant verdens raskeste uansett klasse. Utløserforsinkelsen skal være på kun 0.06 sekunder, dette tallet er dog trolig ikke inkludert autofokus. Etter 1.2 sekunder skal kameraet være klart til å ta neste bilde.

Kameraet har en modus for seriebilder som takler 6 bilder med 1.5 bilder i sekundet. Med oppløsning på 1.2 Megapiksler klarer det 10 bilder med hele 10 bilder i sekundet. Kjekt hvis man skal ta bilde av et stup eller liknende.

Det kraftige zoom-objektivet har brennvidde tilsvarende 38-380 mm. Det er lyssterkt, med største blender F2.8 på vidvinkel og F3.5 på tele. Ettersom spesifikasjonene til objektivet er temmelig likt spesifikasjonene til Fujifilm S5000 og Olympus C-740, skulle det ikke forundre oss om alle objektivene er laget av samme produsent.

Bildekvaliteten skal være god, takket være blant annet Minoltas bildeprosessor. 3 Megapiksler er imidlertid ikke særlig sexy på dagens marked, men det vil normalt holde til gode utskrifter i A4-format. På et kamera som dette skulle vi imidlertid gjerne sett en fysisk større CCD-brikke med større oppløsning.

Z1 har den kraftigste blitsen Minolta har hatt på noe kompaktkamera. Kameraet kan belyse et motiv 6 meter unna. Man kan også bruke ekstern blits på kameraet.

Videomodusen til Z1 ser ut til å bli virkelig god. Oppløsningen er på 640x480 piksler, og filmen har 30 bilder i sekundet. Video tas opp med lyd, og lengden på filmen er kun begrenset av størrelsen på minnekortet.

Kameraet bruker rimelige AA-batterier og SD-minnekort.

Mer informasjon finnes i pressemeldingen og spesifikasjonene på de neste sidene. Se også vår side-ved-side oversikt der DiMAGE Z1 sammenliknes mot Fujifilm Finepix S5000 og Olympus Camedia C-740 UZ.

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen