Minolta DiMAGE G400 - lynraskt minikamera

Minolta DiMAGE G400 ser ut til å bli en modifisert versjon av Konica Revio KD-410Z. Konica-Minolta samarbeidet ser ut til å gi frukter, for på papiret ser kameraet ut til å bli klassens mest spennende.

Kameraet er temmelig lite, og tykkelsen på 2.3 cm. bidrar til at kameraet er mindre enn det sammenliknbare Canon Digital Ixus 400. Forfra ser man at skyvedekselet har fått et annet design enn Konicas kamera, i motsetning til DiMAGE G500 som er så godt som en tro kopi av Konicas modell. På baksiden kan man se at knappene har fått en mer fornuftig plassering; menyknappene til Konica har nemlig hatt en forferdelig plassering hvis kameraet har stått på stativ.

Selv om Minolta G400 helt sikkert har mye felles under skallet med Konica 410, er bildebrikken en annen. Dessverre er bildebrikken til Minolta-kameraet mindre, noe som kan medføre økt støy.

Brennvidden på objektivet er også forskjellig; G400 har et 3x zoom-objektiv som tilsvarer 34-101 mm. Dette er etter vår oppfatning et mer fornuftig zoom-område enn Konicas 39-117 mm.

Mest spennende er imidlertid de ytelsesforbedringene Minolta påstår at kameraet har fått. Oppstarten skal gå på utrolige 0.7 sekunder. Fokuseringen skal gå unna på enda mer utrolige 0.2 sekunder, hvilket er på nivå med de aller raskeste profesjonelle speilreflekskameraene. Dette kan Minolta oppnå ved at kameraet har en ekstern sensor for autofokusen, tilsvarende det Minolta har på sin større DiMAGE Z1. Utløserhastigheten oppgis til å være 0.03 sekunder. Her skal imidlertid Casio fremdeles være raskest, med sine 0.01 sekunder på flere av sine kameraer.

For ytterligere spesifikasjoner kan du se side-ved-side oversikten vi har laget der G400 sammenliknes med Konica Revio KD-410Z og Canon Digital Ixus 400 her.

Du kan også lese Minolta pressemelding og se offisielle spesifikasjoner på de påfølgende sidene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen