Minolta Dimage A1; toppmodell med CCD-stabilisator

Dette har nok mange ventet på. Minoltas nye toppmodell ser ut til å bli svært spennende. Dette kameraet ser definitivt ut til å kunne konkurrere mot nylanserte Fujifilm Finepix S7000.

At A1 bygger på suksessen Minolta har hatt med Dimage 7-serien er det lite tvil om. Kameraet får den samme lyssterke optikken med 7x optisk zoom, regnet som en av de aller beste på markedet. Brennvidden tilsvarer 28-200 mm, så A1 blir blant de få kameraene på markedet med anstendig vidvinkel.

A1 får også den samme 2/3 tommers CCD-brikken med 5 Megapiksler. Denne brikken er fysisk større enn den som finnes på de fleste andre 5 Megapikslers kameraer, med de fordeler dette medfører.

Designet på A1 er også temmelig likt forgjengeren, men et nytt grep med innebygde sensorer gjør at man lett kan skille mellom kameraene. Når man holder rundt grepet aktiveres den kontinuerlige fokusen, slik at utløserforsinkelsen blir minimal. Minolta påstår at autofokusen er raskere enn på tilsvarende kameraer fra andre produsenter. Kameraet har følgefokus slik at autofokusen kan beregne avstanden til et bevegelig motiv før bildet tas. Dette er en funksjon A1 nesten er alene om blant kompaktkameraer.

Også LCD-skjermen skiller kameraene fra hverandre. LCD-skjermen er vippbar opp og ned, noe som er praktisk hvis man skal fotografere med stativ.

Den mest spennende nyheten på kameraet er bildestabilisatoren. I stedet for å stabilisere objektivet stabiliseres CCD-brikken! Dette er en helt ny og spennende tilnærmingsmåte for å kunne ta bilder med lendre lukkertid enn ellers mulig. Ut fra spesifikasjonene virker denne teknikken overlegen; Minolta påstår at man kan ta bilder med 8 ganger lengre lukkertid enn uten stabilisator! Firmaet påstår at bilder tatt med 1/25 sekunds lukkertid normalt vil bli skarpe på full teleinnstilling! Dette er i sannhet imponerende.

Dimage A1 blir det første kameraet fra Minolta med såkalt CxProcess II teknologi. Teknologien styrer fargegjengivelse, kontrast og skarphet mens støy i bildet holdes på et minimum. Systemet skal også bidra til at høylys og skyggepartier blir godt gjengitt. I motsetning til tidligere modeller har A1 også fått støyreduksjon ved at kameraet måler støyen i et bilde tatt med stengt lukker.

Andre forbedringer i forhold til 7-serien inkluderer:

  • Ny bildeprosessor med større ytelse
  • Mindre strømforbruk
  • Korteste lukkertid på 1/16000 sekund
  • Lengste lukkertid 30 sekunder
  • Manuell finjustering av fokus etter autofokus
  • Bedre elektronisk søker med 235 000 punkter
  • Live histogram

Pris og tilgjengelighet er enda ikke kjent. Dette er et kamera vi virkelig gleder oss til å teste. Mer informasjon finnes i pressemeldingen og spesifikasjonene som du finner på de neste sidene.

Se også vår side-ved-side sammenlikning mot gamle Dimage 7HI og Fujifilm Finepix S7000 (kan inneholde feil).

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen