Minnetørke forsinker grafikkort


Mangel på GDDR3-minne holder grafikkort tilbake

Tiden etter lanseringen av de nyeste grafikkortene fra både ATI og NVIDIA har vært preget av forsinkelser og leveringsproblemer, og det ser ikke ut til å bli bedre med det første. Først var det selve grafikkbrikkene som det ikke ble produsert nok av, og nå ser det også ut til at det er problemer med å lage nok minne, ifølge The Inquirer i dag.

GDDR3-minnet som brukes i både GeForce 6800 og 6600, samt i ATIs Radeon X800 og X700-serier, er nå så ettertraktet at fabrikkene i Asia rett og slett ikke klarer å lage nok av dem. Ifølge The Inquirer nekter NVIDIA å innse problemet, og sier at Ultra-kortene deres går som varmt hvetebrød - til tross for at de knapt skal være å finne i butikkene.

ATI vil på sin side heller ikke ut med noen informasjon om hvorfor X800 XT-kortene deres knapt er å oppdrive for tiden. Men til partnerne sine, legger de villig ut om at de har problemer med å skaffe GDDR3-minne som er egnet for de høye frekvensene som grafikkortene krever. Det er lett å anta at dette ikke en situasjon de er alene om.

Når problemet med minnebrikkene kan løses er ikke godt å vite, ettersom minneprodusentene ble overveldet av behovet for GDDR3 i utgangspunktet - selv om de visste at det kom kort fra både ATI og NVIDIA.

Rent praktisk sett innebærer det at markedskreftene tar over, og at prisene på grafikkortene med det raskeste minnet vil holde seg på et høyt nivå inntil "minnekrisen" er over.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen