Minneprodusenter etterforskes

Minneprodusentene Micron, Hynix, Infineon og Samsung skal alle ha vært under etterforskning siden sommeren 2002. Etterforskningen foregår i regi av justisdepartementet i USA og ble utløst etter at minneprisene på en "mystisk" måte fikk et plutselig oppsving mot slutten av 2001. De fire selskapene er verdens fire største produsenter av minnebrikker.

En regional salgsleder hos Micron skal ha blitt siktet for å hindre etterforskningen, etter å ha holdt tilbake og endret på viktig informasjon. Vedkommede erklærte seg skyldig i tiltalen og risikerer opp til 10 års fengsel og 250 000 dollar i bot. Micron har presisert at tiltalen ikke gjaldt selskapet som helhet, men var rettet personlig mot salgslederen.

Micron skal visstnok være i forhandlinger med det amerikanske justisdepartementet om en såkalt amnestiavtale, hvor selskapet får nedsatt straff ved å legge alle kortene på bordet. Talsmenn for Micron har foreløpig nektet å kommentere denne informasjonen, men sier at selskapet har samarbeidet med etterforskerne til enhver tid.

(kilder: Digi.no, Simmtester.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen