Minneprisene øker


Kilder innen minneindustrien hevder at Samsung har økt anbudsprisen på DRAM (både DDR og DDR2) med 10 %. DRAM (Dynamisk RAM) er den typen minne som brukes i de aller fleste PC-er i dag.

Vi har tidligere meldt at minneprisene er på et historisk bunnivå. Dagens priser er så lave at de så vidt dekker produksjonskostnadene. Dette prisnivået kommer av at produsentene sliter med store overskuddslagere grunnet lav etterspørsel.

Samsung har en god posisjon i minnemarkedet, spesielt når det gjelder DDR2. Samsungs prisøkning er derfor en god indikasjon på hva den generelle minneprisen (hovedsaklig for DDR2) vil ligge på, hevder kildene.

Forskere fra InSpectrum mener at prisen vi forbrukere må betale for minne - altså forhandlernes priser – ikke vil øke med Samsungs angitte 10 %, men at økningen fortsatt vil være merkbar. Minne vil med andre ord fortsatt være langt billigere enn det var for et år siden.

Ifølge InSpectrum er det ventet at prisen på DDR2-moduler vil fortsette å stige, mens prisen på DDR(1)-minne vil ligge stabilt.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen