Test

Minnepinner med personlig preg

USB minnepinner begynner å bli svært så vanlige i våre dager.

Her lagrer vi data, musikk og film for enkelt å frakte de rundt.

Vi har sett på tre stykker som gir litt ekstra.

Les også:
USB-minnepinne med 32GB
.
Velg riktig minnepinne
.
La Bon Jovi finne nøklene
.

Nyttig minne
Transcend har nemlig gjort et arbeidet for å gi deg en minnepinne med personlig preg. Her er det nok å velge mellom. Noen sikrer dine data, andre gjør deg pen og de gir alle full kontroll over dine yndlingsnettsteder.

Kanskje de til og med kan tas med på fest.

Skinnende lagringsplass
Transcend JetFlash 185 er skapt for den som ikke er fornøyd med USB i plastomslag. Pinnen er liten, nett og pakket inn i et metalldeksel for den som gjerne vil at minnepinnen skal skinne litt ekstra. Om den tåler en ekstra støyt av den grunn har vi derimot ikke testet. Men det er jo mulig.Minnepinnen koster 497 kroner hos Multicom.

Et lite smykke

Transcend har også satset på et spesielt design med sin versjon JetFlash V90. Denne er nemlig utformet som et lite perlesmykke. Falsk som sådan, men hva gjør vel det så lenge du kan vise din virkelige teknofile personlighet med et USB-smykke rundt halsen.


Denne kommer både med nøkkelringrem og et eget anheng for halsen slik at du kjapt kan kle deg opp for fest.


Denne minnepinnen koster 333 kroner hos Multicom og kommer med 2GB lagringsplass.

Data til fingerspissene
Versjonen JetFlash 220 er ikke like elegant. Derimot har du full kontroll over hvem som har tilgang til dine data. Minnepinnen er nemlig utstyrt med en egen fingeravtrykksleser. Du bestemmer selv hvilke data som skal beskyttes. Når du vil ha tilgang til filene stryker du enkelt fingeren over leseren. Filene åpnes da slik at du har tilgang på de.


Leseren kan lagre flere fingeravtrykk simultant så hvis andre kollegaer trenger tilgang så kan dette fikses. Å lese tommelavtrykk var derimot ikke det letteste for denne, så sats gjerne på pekefinger for å gjøre det hele enklest mulig.

Denne versjonen med 4GB koster 342 kroner hos Multicom.

Ha med deg dine favoritter
Alle Transcend sine minnepinner leveres også med programmet JetFlash Elite.

Dette er et enkelt program for at du skal ha kjapp tilgang til dine nettfavoritter. Her kan du legge inn dine bokmerker og også passord og brukernavn på nettsider du bruker ofte.

Når du så går på en ny maskin kan du via minnepinnen komme lett inn på dine favoritter.

Det lagres ingen data på maskinen så informasjonen tar du med deg når minnepinnen tas ut lover Transcend.

Via programmet kan du også bruke minnepinnen som en nøkkel for maskinen. Ved å sette på PC Lock så vil maskinen låse seg når minnepinnen tas ut. Først når den settes inn igjen kan maskinen benyttes.

Et enkelt passord er muligens enklere, men vi sier ikke nei takk til nye funksjoner. Bare ikke mist minnepinnen mens maskinen er låst. Dette vil være utrolig kjedelig selv om ingen kommer inn på dataene som er lagret på den.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen