Minnepinne sikrer dataene dine


Pretec i-Disk Touch

Pretec, et firma som har spesialisert seg på fysisk små produkter som benytter flashminne, har lansert to nye minnepinner med noe uvanlige funksjoner. i-Disk Touch og e-Disk II+ ble vist frem på CES-messen forrige uke.

Pretec i-Disk Touch er en minnnepinne med en lagringskapasitet på 4 GB med fingeravtrykkleser. Dette er ikke noe nytt fenomen på minnepinner - det er heller måten leseren benyttes som er nyheten.

Fingeravtrykkleseren har ikke bare mulighet for å nekte tilgang, den sikrer også selve dataene i hver individuelle fil. Enkelte filer, enkelte mapper eller hele spilleren kan sikres hvis det er ønskelig.

Opp til 10 forskjellige personer kan få lese- og skrivetilgang til spilleren. I tillegg følger det med programvare som gjør det mulig å låse både minnepinnen og PC-en med passord.Pretec e-Disk II+

En annen minnepinne Pretec viste frem på CES var e-Disk II+, med en lagringskapasitet på 512 MB. Denne har muligheten for å lese et minnekort av typen SD og (RS-)MMC, noe som gjør at det er lett å oppgradere minnet hvis det er ønskelig.

Det vil også bli mulig å bytte ut skallet til minnepinnen, slik at den kan støtte andre typer minnekort.

Masseproduksjon av produktene vil etter planen starte neste måned. Prisene er foreløpig ukjent.

(Kilde: Digit-Life)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen