USB-pinne kjenner igjen stemmen din

Teknofil Minnepinne kjenner stemmen din

USB-pinne kjenner igjen stemmen din

Nå får du stemmelås for dine data.

Å sikre dine data på USB-minnepinner er alltid viktig. Fra før eksisterer det fingeravtrykklesere, men denne teknologien er ikke alltid av det sikreste slaget. Nå kommer en annen løsning som involverer stemmebåndet ditt.

Denne USB-pinnen med en lagringskapasitet på 8 GB fra Voicelok benytter seg av programvare som kjenner igjen stemmen din. Du må dermed lese opp et selvvalgt passord til USB-pinnen, før den eventuelt beslutter at det virkelig er du som ønsker adgang til informasjonen den ruger på.

– Verdens første

Det fulle navnet på produktet er Voicelok Voice Authenticating USB Drive. Selskapet bak hevder at dette er verdens første stemmelås-USB-enhet med programvare som kan gjenkjenne spesifikke frekvenser og nyanser i eierens stemme på en nøyaktig måte.

Den stemmelåste USB-pinnen har en pris på 50 dollar, eller rundt 290 kroner. USB-pinnen fungerer med både Windows og OS X (Mac), og krever ingen programvareinstallasjon. Du kobler den bare i PC-en og sier passordet, så skal det hele fungere.

Hvis du skulle være så uheldig og ha halsbetennelse en dag, har USB-pinnen heldigvis alternative måter å gi den passordet på.

(Kilde: Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen