FixMeStick fjerner virus fra PC-en din

Teknofil Minnepinne fjerner virus fra PC-en din

FixMeStick fjerner virus fra PC-en din

Dette er antivirus med plug-and-play.

Å fjerne virus fra datamaskinen kan være et tiltak for mange, men her kommer et produkt som forsøker å gjøre jobben enklere. Minnepinnen FixMeStick gir deg de samme verktøyene som profesjonelle programmer – og det skal bare være å plugge den inn.

FixMeStick finner angivelig filer som andre antivirusprogrammer overser ved å bruke kraftig programvare som vanligvis blir brukt av datateknikere. Alt du behøver å gjøre er å dytte den inn i en USB-inngang, og deretter vil FixMeStick gjøre resten av jobben.

Tre antivirusprogrammer

En av fordelene ved FixMeStick er at den fungerer som en automatisk og sikker disk, slik at du kan starte opp datamaskinen fra den mens den rydder opp i skadeverk før Windows blir lastet inn.

Skanning tar noen timer, avhengig av størrelsen på harddisken din, og plassering av virus i karantene tar rundt 45 minutter. Produktet skal være veldig nøye, og bruker tre antivirusprogrammer skapt av sikkerhetsveteranene Kaspersky Lab, Sophos og GFI.

Flere problemer

Tidlige tester av produktet tar imidlertid opp en rekke problemer. PCMag.com gir det tre av fem stjerner og forteller at FixMeStick kan være litt for hardhendt og fjerne filer den ikke burde.

Når for eksempel programvaren oppdager en fil som er infisert av virus, kan den ikke rette opp til filens originale status. I stedet blir filen bare plassert i karantene, og hvis dette er en viktig Windows-fil, er man i trøbbel. Et annet problem er at FixMeStick ikke klarte å forhindre flere oppdagede rootkits i å kjøre.

Brukere på Amazon.com er mer positive og har gitt FixMeStick et gjennomsnitt på fem av fem stjerner. En av brukerne skriver at «produktet er fantastisk, enkelt, brukervennlig og fungerer utrolig godt.»

Test selv

FixMeStick er tilgjengelig hos FixMeStick.com til 50 dollar, og kan da brukes på opptil tre ulike PC-er. Med merverdiavgift og frakt kommer den norske totalprisen på 500 kroner.

Lisensen må imidlertid fornyes hvert år, og dette koster 30 dollar (180 kroner) fra og med det andre året.

(Kilde: Daily Mail)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen