Minnekortene blir mer avanserte

Minnekortene blir mer avanserte

Fremtidens SD-kort er mer enn bare lagringsplass.

Hardware.no/Hannover: Flere produsenter har forsøkt å kombinere vanlige minnekort med trådløs nettverksteknologi. Vi har hatt Eye-Fi ute på markedet en stund, og for halvannet år siden kunne Toshiba vise frem et åtte gigabyte stort minnekort med Wi-Fi.

Men nå er det slik at Eye-Fi ikke er spesielt enkelt eller kjapt, og Toshibas minnekort venter vi fremdeles på. Så vi har ingen ting i mot at minnekortprodusenten Pretec nå ønsker å prøve seg på dette markedet.

SD-kortet med betegnelsen Y5 skal etter planen komme i kapasiteter fra 8 til 32 GB. I tillegg til å fungere som lager skal også dette kortet sørge for at kameraet ditt oppfører seg som en trådløs enhet. Over Wi-Fi ska du kunne hente filer fra kameraet med en datamaskin, eller overføre direkte til smartmobiler ved hjelp av en app.

Det siste der er kjekt dersom du for eksempel prompte ønsker å dele ditt siste blinkskudd med folkene på Facebook. Bilder som visner i kameraet får jo ikke noe aktivt liv – først når du kan fikse litt på dem og/eller dele dem får de gjort sin misjon.

Wi-Fi-kortet Y5 er forhåpentligvis klart i løpet av årets andre kvartal. Noen omtrentlig pris ville ikke Pretecs representant ut med.

Forskjellig funksjonalitet

Et annet kombinasjonskort Pretec kunne vise frem var et «MegaSecure» microSD. Størrelsen var valgt på bakgrunn av at disse passer i nesten alle moderne smartmobiler. Et slikt kort kan gjøre det mulig å gi ekstra sikkerhet til en slik enhet, eksempelvis for enklere og tryggere netthandel eller skytjenester.

Det ble også nevnt at vi trolig ville se mer av dette fremover. Ettersom minnekort omtrent er det eneste vi selv kan legge til eller bytte ut på populære enheter som mobiler eller nettbrett, vil det naturligvis være interessant å kunne bruke dette til å legge til ny funksjonalitet som krever ekstra maskinvare. Alternativet er som kjent å kjøpe en helt ny enhet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen