Minnekort i miniformat

Sandisk og Motorola viste for noen dager siden frem et nytt minnekort-standard spesialutviklet med tanke på mobiltelefoner. De såkalte T-Flash kortene er utviklet med tanke på at mobiltelefoner krever små minnekort som lett kan taes inn og ut. Med andre ord har Sandisk stått foran en heller komplisert oppgave.

Mens de fleste minnekort i dag operer i størrelser som gjør dem umulige å bruke i en mobiltelefon, er et T-Flash kort kun halvparten så stort som et vanlig SIM-kort. Målene på 15 mm i bredden og 11 mm i høyden gjør T-Flash kort kun en fjerdedel av størrelsen til dagens minste lagringskort, mini-SD, og gjør det mulig å implementere dem i telefoner uten at det får store konsekvenser for størrelsen.

Kapasiteten på de første T-Flashkortene vil ligge på mellom 32 og 128 MB, mens man trolig vil kunne oppnå enda høyere kapasiteter enn dette i fremtiden.

Motorola presiserer at det er 3G sin entrè som gjør at de nå satser på det nye minnekortet. Tredjegenerasjons mobiltelefoner operer med mye større datamengder i form av musikk, video og bilder, noe som krever betydelig større lagringskapasiteter enn det det har vært behov for tidligere.

I tillegg kan T-Flash i fremtiden være en avløser for dagens SIM-kort, som både er trege og har lav minnekapasitet. Sandisk presiserer i sin pressemelding at T-Flash vil kunne bli brukt til lagring av personlig informasjon såvel som vanlige data.

I første omgang er det Motorolas to nye 3G-telefoner, A1000 og E1000, som hver vil bli levert med et 32 MB T-Flash kort. Om andre produsenter vil begynne å snuse på det nye formatet gjenstår å se. Både Nokia og Siemens burde kunne være interessert i en avløser til det både store og kostbare MMC-formatet.

T-Flash vil forøvrig bli et av de billigste minnekortene på markedet. Sandisk skriver i sin pressemelding at de vil ta en pris på mellom 14 og 39 dollar for kortene, som i rask hoderegning tilsvarer omtrent 100-300 norske kroner. For mer informasjon kan man besøke Sandisks egen hjemmeside eller lese pressemeldingen deres.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen