(Bilde: Montasje: Transcend/Akam)

Minnekort for spesielle behov

Transcend lager minnekort for industrielt bruk

Den taiwanske minnekortprodusenten har lansert minnekort som er beregnet for å fungere under tøffe forhold. Det er snakk om et utvalg av microSDHC på 8, 16 og 32 GB og CF-kort i størrelsene 8, 16, 32 og 64 GB.

MicroSDHC-kortene er i class 10 og har en lese- og skrivehastighet på 20 og 16 MB/s. De skal egne seg godt for enheter som kjører kontinuerlig.

CF-kortene derimot, som Transcend anbefaler til bruk i blant annet medisinske sammenhenger og trafikkovervåkning, har en lese- og skrivehastighet på 90 og 60 MB/s. Under bruk tåler kortene temperaturer mellom - 25°C og 85°C, uten at det skal gå utover hastigheten. Om kortet ikke er i bruk greier det temperaturer ned mot - 40°C.

Det nye CF-kortet er i Transcends nye CF170-serie og kommer i MLC (Multi-level cell). MLC-standarden gir generelt lavere ytelse i forhold til SLC (Single-level cell) hva gjelder skrivehastighet og pålitelighet, hvilket skyldes at MLC lagrer informasjonen mer tettpakket. Transcend påstår imidlertid at dette kortet ikke vil ha noe dårligere egenskaper enn hva man kan finne hos SLC-kort. Dette er gode nyheter, da MLC er billigere å produsere.

Les også: Akams minnekortanbefalinger

Kilde: Photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen