Minnebasert harddisk fra Gigabyte


Gigabyte i-Ram

Hos Gigabyte kom vi over et spennende produkt: En minnebasert "harddisk". Ytelsestester vi fikk se viste at enheten klarte en gjennomsnittlig overføringsytelse på 102 MB/s, som er omlag det dobbelte av hva en normal harddisk klarer.


Ytelsestall fra DiskSpeed32

"Disken" er utformet som et tilleggskort, og plugges i et ledig PCI-spor på hovedkortet. PCI-sporet benyttes imidlertid kun til strøm, slik at man kopler en SATA-kabel fra kortet til diskkontrolleren på hovedkortet for signaloverføring. Enheten støtter dessuten SATA 3 Gb/s.

Enheten benytter DDR400-minnemoduler som lagringsplass og støtter inntil 8 GB (2 GB per modul). Av systemet oppfattes disken som en standard harddisk. Det er dermed ingenting i veien for å installere f.eks. Windows på disken. Ifølge Gigabyte tar det under 10 minutter å installere Windows XP på den.

Dersom systemet skulle miste strømtilførselen, har disken en innebygget batteripakke. Denne holder dog bare i 12 timer, slik at om du er uten strøm lenger enn dette, forsvinner alt innholdet. Gigabyte jobber med å få på plass bedre batterilevetid.i-Ram i bruk

Prisen blir ifølge Gigabyte et sted mellom 70 og 100 US dollar (ca 400 - 600 NOK). Det er foreløpig usikkert når produktet kommer i salg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen