Minne som tåler bank


Vasking og nagling var blant testene kortene måtte gjennom

Det britiske magasinet Digital Camera Shopper har kjørt en fullblods test av minnekort, der man har testet hva kortene egentlig kan tåle av belastninger. Det viste seg raskt at kortene er tøffere enn man skulle tro.

Kortene ble dyppet i Cola, sendt gjennom vaskemaskinen, dynket i kaffe, overkjørt av et skateboard og en lekebil og gitt til en seks-årig gutt for å leke med. Samtlige av kortene overlevde disse testene og fungerte helt problemfritt etter den harde behandlingen.

Det var først når man kom til de siste testene, der man slo kortene med slegge og spikret dem fast til et tre, at minnekortene måtte si takk for seg. Men selv da var det mulig for eksperter på tilbakevinning av data å hente ut deler av det som var lagret på xD og Smartmedia-kortene.

Redaktøren for magasinet, Geoff Harris, forteller til BBC News at han selv er overrasket over hvor mye kortene tålte. "Vi visste at moderne minnekort var robuste, men vi hadde ingen anelse om at de skulle være så tøffe".

Kortene som var med i sammenligningen var av typen CompactFlash, SD-Card, xD-Card, Memory Stick og SmartMedia. Disse er de mest utbredte standardene for utvidbart minne i digitalkamera og håndholdte maskiner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen