Minivideokamera med trådløs sender

For under 1.500 kroner kan du kjøpe et sett bestående av et kamera og en liten mottaker med fargeskjerm. Settet vi snakker om heter Aiptek DigiProtek, og importeres til Norge av Zodiac.

Her snakker vi om trÃ¥dløs  kommunikasjon over relativt korte avstander. Rekkevidden pÃ¥ apparatet er oppgitt til 30 meter ved fri sikt.

Kort rekkevidde
Ettersom vi testet dette apparatet i en bolig med mindre enn 30 meter mellom ytterveggene fikk vi aldri se hva senderen optimalt sett er god for.

Men vi kan i det minste konkludere med at den ikke har så mye til overs for vegger og etasjeskillere, selv om vi med list og lempe klarte å sende bilder til og fra de fleste kroker i huset.

Forstyrrelser
En annen ulempe vi kunne merke oss er at senderen forstyrrer overføringen av data på vårt trådløse hjemmenettverk. Vi har i tillegg en sender som sender bilder fra en satellitt-tuner til ulike TV-apparater rundt om i huset. Siden både videokameraet og denne senderen bruker 2,4 GHz-båndet, så oppstod det til tider forstyrrelser.

Et kanalbytte på kamera og mottaker hjalp noe, men fortsatt blir sendingen forstyret om enhetene står for nær andre trådløse bokser.

VGA
Selve kameraet minner mye om det som sitter i de fleste mobiltelefoner i dag. Det betyr at bildet har en oppløsning på 0,3 megapiksler. Skjermen på mottakerenheten er en 1,8” TFT LCD-skjerm.

Betjeningen av overvåkningssytemet er enkel. Kameraet har ingen av eller på knapp. Bare sett i ledningen, og så er sendingen i gang. En trykknapp bak på kameraet lar deg velge mellom fire ulike kanaler. En tilsvarende knapp finnes på mottakeren, og når begge enhetene står på samme kanal får du inn bildet.

Wake Up

aiptek-wake-up
Kanalvelger og Wakw Up-knapp. Dette er enkelt å bruke.

Mottakerenheten drives av 4 oppladbare AA-batterier, eller på medfølgende strømadapter. Bruker du mottakeren på batterier vil bildet skru seg av etter 30 sekunder. Den tenner igjen dersom det er lyder i lokalet, eller du trykker på knappen merket ”Wake Up” under skjermen.

Holder du denne knappen inne i noen sekunder vil strømsparerfunksjonen være koblet ut, og du har bilde hele tiden.

Babysitter
Ettersom senderen sender både lyd og bilde egner den seg godt som babysitter. Når ungen gir lyd fra seg starter overføringen automatisk, og du kan samtidig se om det er skjedd noe. Som overvåkningskamera kommer den til kort, rett og slett fordi den ikke har noen opptaksfunksjon. Dermed har du heller ikke noe håndfast bevis å slå i bordet med om en innbruddstyv skulle liste seg forbi linsen.

Med andre ord en praktisk liten sak, men husk å få med byttelapp. Så slipper du å bli sittende med et apparat som kanskje ikke virker der du trenger det.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen