Test

Minitest av SE W850i


(Klikk for større bilde)

Sony Ericsson W850:

Fjerde kvartal, oktober
Pris: 3000 kroner veiledende pris


Form og fasong: Nedskyvbart tastatur, 9,8 x 4,7 x 2,1 cm,
116 gram

Teknologi: WCDMA2100, GSM 900, 1800, 1900, GPRS klasse 10.

Blåtann A2DP, infrarød, MMS, epost, wap 2.0, html-støtte, RSS-støtte.

Maskinvare: Batteri; 7,5 tale, 350 timer hvile. 16 MB internminne, opptil 4 GB minnekort (1GB følger med) MS Duo Pro

Skjerm og kamera : TFT, 262 000 farger, 240 x 320 punkter

1600 x 1200 punkter, video, blits, eget kamera for videotelefoni

Øvrig: Walkman 2.0, TrackID, FM radio RDS, Java MIDP 2.0

Da Sony Ericsson W850i ble lansert i forrige uke, skjedde det under brask og bram og med store slagord om at nå var Sony Ericsson på rett kurs. Selvtilliten ser ikke ut til å være noen mangelvare hos den svensk-japanske produsenten, og senest i går kunne vi melde at Sony Ericsson kan komme til å lansere hele 30 modeller dette året.

At W850i er blant selskapets øyenstener dette året er det ingen tvil om. Utstyrt med det meste av teknologi, funksjoner og mediemuligheter vil W850i nok være en hyppig gjest på ønskelister landet rundt denne julen. Vi benyttet anledningen til å trykke litt på W850i, for nettopp å bekreftet om telefonen egner seg for ønskelisten eller ikke.

Førsteinntrykket vi fikk av W850i er at dette er en langt mer eksklusiv telefon enn W800i og W810i. Mens de to sistnevnte stort sett er bygget av billig plast, kommer W850i ikledd både sølvglanset metall, myk gummi og gjennomsiktig plast. Snur og vender du litt på telefonen, legger du også fort merke til at knirkingen mange klager over på W800i og W810i ikke finnes i W850i.

Det har også vært rettet stor spenning til skyvemekanismen på W850i, ettersom telefonen er Sony Ericssons første med nedskyvbart tastatur. Etter noen minutter med bruk kan det konstanteres at skyvemekanismen fungerer svært godt, og Sony Ericsson har glatt unngått den fellen en rekke andre produsenter har gått i. Skyvemekanismen er nemlig ikke tung å bruke, og over- og underdel av telefonen sitter godt festet i hverandre.

Rent formmessig er det likevel en god del som gjenstår. W850i er ingen bikini-modell, og ville nok gjort seg svært dårlig i undertøysreklame. Sammenlignet med for eksempel Samsung D820 er nemlig W850i både stor og klumpete. Målene på 9,8 x 4,7 x 2,1 cm understreker det.

Kjipe taster

Mens vi likte materiaelene og utformingen, kom tastene atskillig verre ut. Vi vil gå så langt som å påstå at piltastene under skjermen er 100 prosent ubrukelige og bruk av dem over lengre tid vil føre til store tommelsmerter. Grunnen til det er at tastene ligger langt ned i telefonen, og du dermed er nødt til å presse tommelen ned veldig hardt for at telefonen skal registrere trykket.

Da hjelper det lite av at Sony Ericsson skrøt så ørene måtte be om nåde av at tastesettet under skjermen er lyssatt i tre farger; hvitt, oransj og rosa. Fargelysene skrus på når du spiller musikk over høyttaleren, og bidrar utvilsomt til å gi W850i et ganske heftig bling-bling stempel. Men hva hjelper det når tastene er ubrukelige?

Talltastene derimot er slett ikke verst. For det første er de store, for det andre er de velplassert og for det tredje ligger de verken for dypt eller for høyt, slik at skriving og nummertasting ikke blir noen strabasiøs oppgave.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen