Test

Minitest av SE K800i

Sony Ericssons K-serie har hatt stor suksess siden lanseringen av K700i. Nå er tredje generasjon med K-telefon snart klar, og denne gang kommer telefonen utstyrt med 3,2 megapikslers kamera, qvga-skjerm og 3g. Men spørsmålet er om en suksessoppskrift fungerer like godt tredje gangen . Vi har brukt en liten halvtime på årets CeBIT-messe på å putle med Sony Ericssons nye telefonbeist.

Førsteinntrykket var slående. Utifra spesifikasjonene hadde vi ventet oss en skikkelig rugg, men K800i er faktisk ikke noe spesielt større enn telefoner som for eksempel Nokias 8800 eller Sony Ericssons egen K600i.

Målene til K800i er på 10,5 x 4,7 x 2,2 cm, så vi snakker altså verken om en særlig lang eller bred telefonen. Tvert i mot er telefonen veldig kompakt,for inni det lille skallet ligger nemlig hele 115 gram med komponenter og deksler. Vekten kan være et minus, men vi mener samtidig at den høyner kvalitetsinntrykket.


(Klikk for å se et større bilde)

Sammenligner en designet på K800i og K750i mot hverandre, virker de to modellene å være like forskjellig som et romskip og en barnevogn. Mens de første pressebildene ga inntrykk av at K800i var nok en T610-klone, mener vi at telefonen i virkeligheten har et av de mest futuristiske design vi har sett på en mobiltelefon på lang tid.

Det andre som slår en er hvor lik K800i er et kamera. Ser du på baksiden av telefonen, dominerer kameralinsen totalt, og merkenavnet Cybershot er smurt ut over hele bakdekselet. At K800i skal gi inntrykk av å være et fullblods kamera ser du også på tastevalget. På venstre side av telefonen finner du både en dedikert tast til å ta bilde og egne taster til å zoome inn og ut med kameralinsen.

Klikk her for å se video av Sony Ericsson K800i

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen