Test

Minitest av Samsung P900

3GSM/Barcelona: Mobil-TV blir etter alt å dømme neste store hit på mobilfronten etter kamera og mp3-spiller, og tendensene var lett synlige på årets 3GSM. En samlet mobilbransje hyller nå denne kommende teknologien, og Samsung alene kunne vise frem en rekke telefoner med støtte for visning av TV.

P900 er blant disse, og er en av få telefoner så langt som støtter standarden DMB, som NRK har valgt å satse på. Både Nokia og Sony Ericsson har sagt at de vil gå for Nokias egen standard DVB-H, men foreløpig har altså ingen av de norske TV-stasjonene ønsket å bruke denne standarden for sine TV-sendinger. Samsung og P900 blir dermed ganske alene om å tilby TV-telefoner til det norske markedet.

P900 er en av de stiligste telefonene vi har sett på lenge, og bidrar positivt i en tid da mange produsenter kopierer hverandres design så fillene fyker. I stedet for å lage en nok en jålete sølvtelefon for de med V-genser og dyre kosmetikkvaner, har Samsungs designteam endelig kommet opp med noe som er litt røffere.

Et trekk vi fort la merke til er at P900 virker svært solid, og vi la verken merke til knirking eller dårlig konstruksjon. P900 har solid byggekvalitet, tydeligvis. I tillegg veier telefonen hele 124 gram, og det bidrar til å gi telefonen et godt kvalitetsinntrykk.

Store taster
Designerne i Samsung har tydeligvis funnet ut at størrelsen også kan bidra til noe positivt. I stedet for å la de store flatemassene gå til spille, så har designerne i stedet forstørret tastene, slik at tastene jevnt over er store. Dette gjør det lettere å skrive meldinger og hindrer at du trykker feil eller flere taster samtidig.

Designet har sine minus og. Ytterskjermen er redusert til en liten monokrom skjermstripe nederst på telefonen. I og for seg kan denne vise det mest nødvendige av informasjon, men det har sine ulemper ved at den ikke kan vise hvem en melding er fra, eller vise nummeret til den som ringer i én sammenhengende setning.

Et annet minus er at telefonen er ganske klumpete. De færreste liker å ha en svulst på innsiden av jakke- eller bukselommen, og der har P900 et problem. Telefonen er klumpete og gjør mye av seg. Men hva annet kan man forvente av en telefon som i tillegg til alt annet også har en TV-antenne å drasse på?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen