Test

Minitest av Samsung D500

Vi har fått prøve ut det som kan bli den heteste pakken under juletreet i år, Samsung D500. Telefonen rommer alle de rette stikkordene: Blåtann, MP3, video, megapiksel-kamera og heftige 80 MB minne. Men er den verdt 4500 kr?

Allerede for to uker siden kunne vi bringe de første bildene av en ny toppmodell fra Samsung kalt D500. Den var proppet med det siste av teknologi, og så absolutt ut til å være en 2005-modell. Lite visste vi da om at telefonen skal være på plass i norske butikkhyller allerede i november.

På dagens presselansering fikk vi for første gang se D500 i levende live. Telefonen rommer alt de første ryktene tilsa - Blåtann, MP3 og megapikselkamera. Vi snakker altså om en telefon som kan ta opp konkurransen med det meste som finnes på det norske markedet i dag.

Gleden var derfor stor da vi fikk teste ut telefonen i en time, før Samsung la den inn i stresskofferten igjen og forsvant fra hotellet.


D500 er hakket større enn søstermodellen E800 (t.v)

Egg light
Dette vil være den andre telefonen fra Samsung med eggeform og skyvbart tastatur, et design som gjorde sin debut med lanseringen av E800 i sommer. Utformingen gjør det mulig å holde telefonen liten, men egner seg ikke til å beskytte skjermen slik kamskjells-telefoner gjør.

Da vi først fikk holde D500 i hånden bet vi oss merke i at den var svært liten, faktisk kun hakket større enn lillebror E800 og ca på størrelse med Siemens SL65. Med slike dimensjoner er det ingen tvil om at dette vil være den minste megapiksel-telefonen på markedet en stund fremover.

Telefonen kjentes heller ikke særlig mye tyngre ut enn E800, men de offiisielle målene ligger på 100 gram, som er litt i overkant av dette.

Knappesettet er stort sett det samme som vi har sett på tidligere telefoner fra Samsung. Siden både piletaster og menyknapper ligger på yttersiden av telefonen, skulle det ikke være nødvendig å åpne telefonen for stort annet enn skriving av tekst og tasting av numre.

En gledelig nyhet verdt å nevne er at Samsung endelig har tatt til vett og gjort det mulig å bruke knappen i midten av piletasten som ok-knapp. Akkurat det har vært et irritasjonsmoment på modellene deres i alle år.

På venstre siden av telefonen finner man volumknapper og den infrarøde porten for overføring av filer og kontakter. På høyre side finner man et eget inntak for ørepluggene, som ligger skjult bak et skyvedeksel.

E800 vil både være tilgjengelig i sort og sølv metallic farge.

Sylskarp skjerm
Vi vil gå så langt som å si at skjermen til D500 er den heftigste vi har sett til dags dato. Skjermbildet er sylskarpt, og gir en rålekker fargegjengivning som fikk både undertegnede og følge til å måpe ved første øyekast. Her er rett og slett Samsung et kvantesprang og fem foran konkurransen.

Hovedårsaken til det skarpe skjermbildet ligger i kombinasjonen høy oppløsning og fysisk liten skjerm. Skjermen til D500 er nemlig ikke mer enn 1,9 tommer stor, som er for relativt lite å regne i denne prisklassen. Dette går på bekostning av oversikten og lesbarheten til skjermen.

Oppløsningen er oppgitt til 176 x 220 punkter, som etterhvert har begynt å dukke opp i flere modeller som Sony Ericsson K700 og Siemens SX1. Dette gjør det mulig å vise ni samtidige linjer med tekst. Fargedybden er en hittil rekord på det norske markedet - 262,000 farger.

Menyene til D500 er bortimot de samme som vi har sett i E800-serien, men så ut til å ha en rekke praktiske forbedringer for økt brukervennlighet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen