MiniSD når 2 GB

Har du planer om å ta mange bilder og høre på mye musikk med mobilen i jula? Da kan det være greit med litt ekstra lagringsplass. Hva med hele 2 GB ekstra under panseret?

Nå blir minnekortene nemlig enda større. Det amerikanske selskapet Pretec hevder nå at det er først i verden til å lage et minnekort av typen miniSD med hele 2GB lagringskapasitet. Hittil har de romsligste miniSD-kortene hatt en kapasitet på 1 GB.

De store mobilprodusentene har varslet en økt satsning på musikk og multimedia det kommende året, og det har ført til hardere konkurranse mellom minnekortprodusentene.

Hittil har minnekortstandardene MMC og RS MMC vært mest populære blant mobilprodusentene. Nå ser det ut til at trenden har snudd, og miniSD og microSD er i ferd med å bli sluppet inn i varmen.

Nokia er en av de selskapene som har å fokusere mer på miniSD-standarden fremover. Det betyr at du vil finne støtte for denne typen minnekort i en rekke av selskapets kommende modeller, deriblant N71, N80 og TV-mobilen N92. Den ventedeE-serien for forretningsmarkedet vil også ha støtte for miniSD-standarden.

MiniSD-kortet med 2 GB innabords er i følge Pretec allerede i salg i USA, og har en veiledende pris på $299, eller drøye to tusen kroner.

Du kan lese mer om hvilke mobilprodusenter som bruker benytter seg av de forskjellige minnekortstandardene i vår guide "MP3-mobil på 1-2-3". Noen mobilprodusenter tar også i bruk flere standarder. Er du usikker på hvilken type minnekort din mobiltelefon har, kan du få greie på dette ved å lese bruksanvisningen.

(Kilder: Pretec, Mobilemag, Softpedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen