Minimalistisk skolestart

Minimalistisk skolestart

Skoler, universiteter og høyskoler åpner i disse dager sine dører for gamle og nye studenter.

Mye skal handles inn, du skal både ha skrivesaker, bøker, kladdehefter og annet.

For å gjøre byrden lettest mulig har Teknofil funnet frem dingsene som tar minst mulig plass i sekken.

Les også:
Årets mote er en belastning
.
Vinn mus og sports-kit
.
Tips for kjøp av bærbar PC
.

Mobil

En nyutflyttet student vil alltid ha behov for en mobil. Det er da best å finne en liten nett og lett en. Her har de fleste produsentene mobiler som lett lar seg gjemme bort. Lett gjemt blir fort glemt, men her er det tynnest mulig som gjelder.

Sony Ericsson sin mobil W880i er klart en slager blant ungdommen. I tillegg til funksjonsrik er den også lett og fin. Om alle dine venner har samme  kan dere også gjennomføre videosamtaler. Selvsagt tar det meste av pengene du mottar fra lånekassa om du leker for mye med dette.

Nokia sin mobil 6120
er også en god og lett mobil. Ikke tar den altfor mye av studielånet heller. Den har som Ericsson sin mobil alle funksjoner du vil trenge i daglig kommunikasjon

Om du vil ha den tynneste mobilen er det kanskje heller Samsung som blir ditt merke. De skryter av at deres Ultra Edition er verdens tynneste mobil. Prismessig er den nok ikke billig. Men om du vil ha god Samsung for billig penge er kanskje Samsung SGH D840 noe for deg.

Kamera
Du må som student huske å ta bilder av din nye tilværelse. De fleste husker studietiden som den beste perioden i sitt liv. Å ikke fange det på film vil derfor være et stort feilgrep. Å løpe rundt med et gedigent speilrefleks på forelesninger og fest bør du overlate til proffene. Sats heller selv på lite og kompakt. Dette er trolig ikke bildene du vil ramme inn og henge opp i stuen når du en gang blir etablert.

Casio Hi-Zoom EX-V7 er ikke kameraet du vil ta de flotteste bildene med, men det lar seg lett fraktes med uten å være til bryderi. Putt det i pennalet så vet du hvor du har det.

Om du vil ha et kamera som både er kompakt, tåler en støyt og til om med kan puttes under vann er kanskje heller Olympus Mju 725 SW noe fore deg. Dette kameraet er ikke bare bra, men også stilig. Prisen er derimot ikke den laveste, men så holder kanskje kameraet hele studietiden.

Om du vil ha videokamera er det vanskelig å finne noe som både er bra og lett. Du kan alltids bruke mobil og fotokamera, men kvaliteten blir deretter. Da er kanskje Panasonic SDR-S150 en mulig løsning. Kameraet lagrer videoen på SD-kort og er derfor svært så kompakt.

Musikk
På MP3 fronten finnes det etter hvert mange muligheter for den som vil ha noe lett og nett. Her er det vel først og fremst prisen som setter grenser. Sony sin Walkman mediespiller, er både liten og stilig om du har et par tusen til overs.

iPod Nano er også en velkjent slager, men spiller ikke av vide slik som Sony sin versjon.

For den som derimot vil gjøre handelen billig er kanskje Creative sin spiller Zen Stone verdt en titt. Ikke verdens beste, men liten, lett og billig.

Bærbar
Når det gjelder bærbare maskiner er det vanskelig å finne noe som både er billig lett og bra. De fleste skaffer seg en maskin med en vekt på rundt 2-3 kilo. Det blir litt tyngde i lengden, men du overlever.
For den som derimot vil ha det aller ypperste er kanskje Toshiba Portégé R500 noe å sikle etter. Den veier under 1 kilo, men koster 15.000 kroner i USA. Trolig spretter prisen til værs for norske kunder.

Om du derimot vil bli forelesningssalens desiderte midtpunkt, blant oss nerder i det minste, så er Intel Mobile Metro din redning. På papiret er denne maskinen så tøff at det nesten er dårlig gjort å ikke gi de ut gratis til folket.

Fremtidens løsning
Bøkene er kanskje det verste å drasse på for studenten. De er tunge, ukomfortable mot ryggen og fulle av skrift. Heldigvis jobbes det hardt for at verdens akademikere skal bli kvitt denne tyngden. Snart kommer nemlig OLED skjermen.

Denne skjermen vil gjøre hverdagen mange kilo lettere for oss alle. Dessverre vil den også garantert gjøre det samme mot lommeboka.

Lykke til med studiene!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen