Minimal lagring fra Samsung
Teknofil

Minimal lagring fra Samsung

Samsung satser hardt på design, nå også for eksterne harddisker.

Harddisk i kredittkortstørrelse
Samsung har den siste tiden kommet med en rekke produkter hvor designet har stått i høysete. Både innen TV-apparater, MP3-spillere og projektorer har de forsøkt å skape produkter som appellerer til øyet. Nå gjør de det samme med eksterne harddisker.

Ifølge pressemelding lanserer de nå en ekstern harddisk som enkelt får plass i lomma. S1 Mini skal være på størrelse med et kredittkort og kan enkelt tas med på tur. Harddisken har derimot ikke den største lagringsplassen, 120GB får du inn på denne disken. På den positive siden holder dette lenge om du skal ha med deg en del musikk, noen filmer og bilder på veien. Harddisken drives via USB-uttaket på maskinen og trenger derfor ingen egen strømforsyning som må tas med.


Sikrer dine filer
Samsung har samtidig lagt inn sikring av dine filer om du skulle miste eller bli frastjålet disken. Ved hjelp av kryptering gjøres det vanskeligere for uvedkommende å få tilgang til dine data på disken. Du kan derimot selv velge om du vil benytte deg av denne sikringen.

– Som bruker kan du velge å legge inn filene dine på et åpent område eller bak et passordbeskyttet område som er avstengt og kryptert. I praksis betyr dette at S1 Mini er uanvendelig for tyven. Delvis fordi han verken får tilgang til filene eller mulighet til å ødelegge det som finnes på harddisken og delvis fordi han ikke kan laste opp filer for eget bruk, sier Centh Nilsson, Samsungs nordiske produktsjef for harddisker, ifølge pressemelding.

Samsung S1 Mini kommer i butikker i løpet av januar og får en veiledende pris på 1.290 kroner. Samsung lanserer samtidig en større disk med rom for 500GB, Samsung S2. Denne vil koste 1.539 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen