Minikort i 256 MB versjon

Minnekort er ikke akkurat store saker. Allikevel jobber produsentene stadig med å presse størrelsen videre nedover, slik at man kan bruke minnekort selv i små telefoner og duppeditter. Siste trinn i utviklingen er TransFlash, som er det minste minnekortet på markedet til nå.

Sandisk kunne i dag lansere det første TransFlash-kortet med 256 MB kapasitet. Dette blir dermed det "største, minste minnekortet på markedet", om vi skal sitere presselanseringen til selskapet.

Minnekort basert på TransFlash-standarden har nemlig veldig små mål på 15 x 11 x 1 mm. Det er en-fjerdedel av størrelsen til SD og MMC-kortene som brukes i dagens telefoner, eller omtrent like stort som en fingernegl.

Det skal være fullt mulig å bruke kortene i vanlige mobiltelefoner. Sandisk har allerede begynt å tilby adaptere som kan brukes for å sette TransFlash-kort inn i minnekortplasser beregnet for SD og MMC-kort.

Det er først og fremst mobiltelefoner som vil høste godene av de nye minnekortene, siden det er her man har størst behov for små minnekort. Motorola har allerede tatt i bruk TransFlash i en rekke av sine nye modeller, inkludert Motorola A840, Motorola E398 og Motorola A1000.

Flere andre mobilprodusenter har begynt å snuse på den nye teknologien, som gjør det mulig å bruke minnekort i adskillig mindre modeller enn det man har mulighet for i dag. Ifølge Sandisk venter man at over 40 telefoner fra ulike produsenter vil ha tatt i bruk TransFlash-minne i løpet av 2005.

Det er enda uklart hva man må betale for et 256 MB TransFlash-kort. Et 128 MB kort er å plukke opp i Statene for rundt 150 kr (PriceGrabber). De nye kortene er ventet ut i butikkene i løpet av desember måned.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen