Minihybrid fra Qtek

Qtek har ikke før kommet med sin nye 8010 før selskapet nå nok en gang trekker datapressens oppmerksomhet. Selskapet presenterte nemlig i dag sin tredje PDA-hybrid for det nordiske markedet, og denne gang byr Qteks nyeste på spesifikasjoner vi sjelden har sett maken til.

Modellen, som har fått navnet S100, er tredje hybridmodell fra selskapet, og kan føre blant annet Qtek 1010 og 2020 opp på slektstreet. S100 er allikevel et helt nytt produkt, og kan ved første øyenkast virke som en liten revolusjon på mobilfronten.

Da tenker vi spesielt på størrelsen. Med mål på 10,8 cm i høyden, 5,8 cm i bredden og 1,8 cm i dybden er S100 sammenlignbar med flere av dagens vanlige mobiltelefoner - og er adskillig mindre enn konkurrerende giganter som Sony Ericsson P910i og Qteks egen 2020. Dette burde bety at man for første gang har en hybrid som kan lokke til seg kunder av den typen som setter krav til størrelse og design.

S100 blir første modell på det norske markedet med både megapikselkamera og operativsystemet Windows Mobile. Hittil har proffbrukere med interesse for fotografering kun hatt Symbian-telefoner å velge mellom, men har altså nå enda en valgmulighet. Bildeoppløsningen er på 1,23 megapiksler, altså samme oppløsning som fins på Sony Ericssons S700i og Siemens S65.

På maskinvarefronten er det også noen endringer ute og går. Blant annet har modellen fått en lynkjapp prosessor av typen Intel Xscale, som kjører på hele 416 MHz. Dette er ganske så bra sammenlignet med de fleste Symbian-telefoner, som gjerne har en prosessorhastighet på litt over 100 MhZ, og burde gi godt utslag på telefonens respons og ytelse.

Internminnet er på 64 MB, noe som holder til en god del bilder og noen lydklipp. Telefonen har også fått plass til MMC- eller SD-kort, slik at man kan utvide minnet med minnekort.

Ellers er skjermen en av de mer interessante vi har sett på en stund. Denne har en oppløsning på 240 x 320 punkter, noe som tilsvarer skjermen i Sony Ericsson S700i. Forskjellen er imidlertid at skjermen i S100 er trykkfølsom, slik som på en helt vanlig PDA. Dermed er det bare å finne frem pekepennen og trykke i vei. Ellers har Qtek valgt skjerm av typen TFT med en fargedybde på 65.000 farger.

Desverre mangler S100 en del teknologi som vi gjerne skulle sett at den hadde. Man har for eksempel utelatt WLAN, som ville gitt deg mulighet til å surfe i trådløse nettverk. Denne funksjonen finnes i Qtek 9090, som er på vei ut på det norske markedet i disse dager. Man har heller ikke funnet plass til EDGE, noe som er synd.

Hvor mye S100 vil koste er enda ikke sikkert, men den vil nok ligge relativt stivt i likhet med andre telefoner fra Qtek. Telefonen vil mest sannsynlig rekke julegavesalget før 24. desember, ifølge teleavisen.no.

For mer informasjon kan man besøke hjemmesiden til Qtek.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen