Guide

Miniguide: Hovedkort og Core 2 Duo

DFI INFINITY 975X/G støtter Core 2
DFI INFINITY 975X/G støtter Intel Core 2

For skal du ha en Core 2-prosessor, må du nesten garantert oppgradere hovedkortet ditt i samme slengen. Selv om prosessoren benytter LGA775-sokkelen som tidligere Intel-prosessorer, gjør enkelte tekniske forskjeller sitt til at eldre LGA775-hovedkort ikke støtter nykommeren.

Så hva har du å velge mellom?

Det sikre valget
Velger du et hovedkort basert på Intel P965-brikkesettet, kan du være helt sikker på at kortet støtter Core 2. En oversikt over slike hovedkort finner du i prisguiden.

Intel 975X
Ikke alle Intel 975X-baserte hovedkort støtter Intel Core 2. Ganske oppsiktsvekkende, med tanke på at dette er Intels brikkesett-toppmodell. Eldre 975X-kort, de som ble lansert i fjor, vil neppe fungere med Core 2, og det samme gjelder trolig de kortene som ble handlet inn i løpet av vinteren og våren.

Flere produsenter har lansert nye 975X-modeller med Core 2-støtte nå i det siste, som er mindre oppgraderinger av de eksisterende modellene. Blant disse finner vi MSI 975X Platinum PowerUp Ed. Andre 975X-kort med Core 2-støtte er Asus P5W DH Deluxe, Intels eget "Bad Axe" D975XBX og DFI INFINITY 975X/G.

Alle nye 975X-kort støtter imidlertid Core 2, og etter hvert vil de eldre modellene som ikke gjør det bli faset ut. Men om du er ute etter et 975X-kort, bør du altså forsikre deg om at det støtter Core 2.

Hva med Nvidia?
Foreløpig er det lite å velge mellom for de som ønsker å parre et Nvidia-basert hovedkort med Core 2. En flom av nForce5-baserte kort med LGA775-sokkel og Core 2-støtte ventes imidlertid til høsten.

Bare må du ha et Nvidia-kort med Core 2-støtte nå, er en mulighet å se på kortet P5N32-SLI SE Deluxe fra Asus, som er basert på nForce4 SLI X16-brikkesettet.

Ja, også ATI da?
Foreløpig er det ingen ATI-baserte hovedkort der ute som støtter Core 2. Men det kommer - til tross for at Intels erkerival nylig kjøpte opp selskapet. I September ventes RD500-brikkesettet, og senere i år kommer det meget spennende RD600 - begge med støtte for Core 2 Duo.

Andre alternativer?
Det finnes også andre alternativer enn brikkesettene nevnt over. For eksempel støtter enkelte Intel 945G-baserte hovedkort Core 2, bl.a. Asus P5LD2-VM DH og P5LD2-VM SE.

Også andre Intel 945/946-baserte hovedkort av ulike slag fra forskjellige produsenter vil støtte Core 2. Felles for disse er gjerne at de er budsjettløsninger, typisk med integrert grafikk. Uansett bør man være ekstra på vakt angående Core 2-støtte for disse kortene.

Men også hovedkort med VIA-brikkesett og Core 2-støtte finnes. Felles for også disse kortene er en rimelig prislapp. I denne leiren finner vi bl.a. mATX-kortet P5VD2-MX fra Asus, som er basert på VIA P4M890.

Oppsummering
Som vi ser finnes det flere muligheter for å anskaffe seg et hovedkort til Core 2 Duo per i dag, men mange vil nok vente til nForce5-kortene med LGA775-sokkel begynner å dukke opp. Dessuten er det foreløpig svært vanskelig - for å ikke å si umulig - å få tak i Core 2 Duo her til lands uansett - slik at man like gjerne kan vente på begge deler.

Uansett bør du være på vakt og forsikre deg om at ditt nye LGA775-hovedkort virkelig støtter Core 2. Sjekk produsentens hjemmeside, les tester, forhør deg med leverandøren og ikke minst - bruk forumet!

Se også våre anbefalinger av hovedkort og vår test av Intel Core 2.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen