Miniguide: DOCX-filer

Microsoft har valgt å bruke sitt eget filformat (Office Open XML), også kalt for MSOOXML, som standard filformat i Office 2007.

Dokumenter som er opprettet med programmene i Office 2007-pakken får en endelse med en "X" i tillegg. Eksempelvis får Word-filer endelsen .DOCX istedenfor .DOC.

Problemet med det nye formatet er at det i utgangspunktet ikke kan brukes med programmer som tilhører eldre Office-versjoner.

Mulige løsninger

Hva kan du gjøre dersom du ikke kan åpne et .DOCX-dokument? Her får du en del alternativer:

  • Dersom du har en eldre versjon av MS Office kan du laste ned Microsoft Office-kompatibilitetspakke slik at den gamle Office-pakken likevel kan lese det nye formatet.

    For ordens skyld, du vil trolig få opp en melding i en eldre Office-versjon som sender deg videre til nedlastingssiden for kompatibilitetspakken, dersom du prøver å åpne et .DOCX-dokument.

  • Word Viewer fra Microsoft kan brukes til lese Word-dokumenter, men du må i tillegg installere kompatibilitetspakken for å kunne åpne DOCX-filer.

  • Open XML Translator er et verktøy som kan brukes til å åpne et .DOCX-dokument med et OpenOffice.org-program.

  • Docx converter er et verktøy som konverterer docx-dokumenter til HTML-filer. En av ulempene er at verktøyet fjerner en del formatering fra det originale dokumentet.

  • Desktop widget er et verktøy for Mac-brukere som konverterer .DOCX-dokumenter til HTML-dokumenter.

  • Microsoft Office Open XML File Format Converter for Mac er et verktøy for brukere av Microsoft Office for Mac som konverterer .DOCX-dokumenter til "Rich Text Format" (RTF)-format.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen