MiniDisc

Sony forsøkte å forføre musikkbransjen med Minidiscen

Men Apple skulle gi teknologien et kraftig skudd for baugen.

Opp gjennom historien har det vært gjort utallige forsøk på å kapre interessen til de musikkinteresserte. Veien fra enkle spilledåser og frem til dagens strømmekultur har vært lang, og et av produktene som har prøvd å tilfredsstille musikkhungrige brukere var Sonys MiniDisc-konsept. 

Fra en sped barndom på tidlig 90-tall, har denne plattformen gjort gjentatte forsøk på å danke ut andre alternativer som musikk-kassetten, CD-en og ikke minst MP3-spillere. Sistnevnte motstander skulle vise seg å bli en hard nøtt å knekke, og Apples lansering av iPod gjorde at Sony måtte ty til et siste desperat forsøk i håp om å holde liv i MiniDisc-en. 

Fødes tidlig på 90-tallet

Vi må spole tiden tilbake til 1992, nærmere bestemt september dette året. Da viser Sony frem et helt nytt system; MiniDisc. Dette var et digitalt format som skulle gjøre det enkelt å ta opp musikk, og ble med det en direkte konkurrent til den analoge musikk-kassetten, som på den tiden var det vanligste å ta opp musikk med. 

Sony MZ1.
Sony MZ1.Foto: Wikipedia

Derfra går det kun noen få måneder før japanerne november samme år kunne kjøpe den aller første MiniDisc-spilleren, Sonys nye MZ1. Resten av verden måtte tålmodig vente ytterligere én måned før spilleren var på plass i butikkhyllene. 

Les kommentarene (27)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen