MiniDisc

Sony forsøkte å forføre musikkbransjen med Minidiscen

Men Apple skulle gi teknologien et kraftig skudd for baugen.

Opp gjennom historien har det vært gjort utallige forsøk på å kapre interessen til de musikkinteresserte. Veien fra enkle spilledåser og frem til dagens strømmekultur har vært lang, og et av produktene som har prøvd å tilfredsstille musikkhungrige brukere var Sonys MiniDisc-konsept. 

Fra en sped barndom på tidlig 90-tall, har denne plattformen gjort gjentatte forsøk på å danke ut andre alternativer som musikk-kassetten, CD-en og ikke minst MP3-spillere. Sistnevnte motstander skulle vise seg å bli en hard nøtt å knekke, og Apples lansering av iPod gjorde at Sony måtte ty til et siste desperat forsøk i håp om å holde liv i MiniDisc-en. 

Fødes tidlig på 90-tallet

Vi må spole tiden tilbake til 1992, nærmere bestemt september dette året. Da viser Sony frem et helt nytt system; MiniDisc. Dette var et digitalt format som skulle gjøre det enkelt å ta opp musikk, og ble med det en direkte konkurrent til den analoge musikk-kassetten, som på den tiden var det vanligste å ta opp musikk med. 

Sony MZ1.
Sony MZ1.Foto: Wikipedia

Derfra går det kun noen få måneder før japanerne november samme år kunne kjøpe den aller første MiniDisc-spilleren, Sonys nye MZ1. Resten av verden måtte tålmodig vente ytterligere én måned før spilleren var på plass i butikkhyllene. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (28)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen