Minibærbare øker Linux-fokus

Det er svært lite viktig for de fleste brukerne hva slags operativsystem man kjører på nett-PC-en siden man stort sett bruker disse til å surfe på internett, epost og grunnleggende kontorstøtte.

De mest benyttede applikasjonene finnes både for Windows og Linux. 

Dersom man ser på nett-PC-ene har faktisk Linux-maskinene en prismessig fordel – i tillegg til at de mange ganger har lengre batterilevetid. Den største årsaken til lengre batterilevetid er at de leveres med SSD i stedet for tradisjonell harddisk.

Linux på skrivebordsmaskinene er i ferd med å få en langt bedre posisjon etter at nett-PC-ene kom på markedet. Dette bekreftes også av uttalelser fra Novell, som har spesialisert seg på å levere bedrifts-Linux både til servere og skrivebordssystemer.

Novell har distribusjonsavtale med  Lenovo og HP på standard bærbare PC-er. Nå jobbes det også med å få SLED10 på nett-PC-ene.

Et par av de merkbare fordelene sluttbrukerne har med å bruke bedrifts-Linux er at man normalt vil oppleve mindre bugs grunnet softwareoppdateringer samt en livssyklusgaranti på programvaren man benytter.

Bedrifts-Linux er absolutt ikke noe krav i privatmarkedet, men er nærmest obligatorisk hos bedriftene der man stiller høyere krav til forutsigbarhet – både teknisk og finansielt.

Etter at nett-PC-segmentet har fått etablert seg godt i 2008, ser vi særdeles frem til de første markedstallene for utbredelsen av desktop-Linux. Den vil bli høyere i år enn noen sinne tidligere.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen