Minibærbar opplever motvind

I et intervju med Laptop har MSI lettet litt på sløret angående salget av MSI Wind. Wind er en minibærbar på linje med Asus Eee, og man kan velge om man ønsker Windows XP eller Suse Linux forhåndsinstallert. I intervjuet påpekes det at antallet som returnerer de bærbare er høyere enn MSI har sett med tidligere datamaskiner. En stor andel av returene kommer fordi folk ikke helt vet hva forskjellen på Windows og Linux er når de kjøper maskinene.

– Folk elsker å betale USD299 eller USD399 men de vet ikke hva de får før de åpner esken. De begynner å utforske Linux og innser at det ikke er hva de er vant til, sier Andy Tung i MSI i intervjuet. – De ønsker ikke å bruke tid på å lære, så de leverer datamaskinen tilbake til butikken. Returprosenten er i alle fall fire ganger større for minibærbare med Linux enn det er for Windows XP.

Salgstallene til MSI Wind er imponerende. Tung sier at de selger 150 000 til 250 000 minibærbare i måneden, om man ikke tar med datamaskiner som selges under andre merkenavn. Antall salg er begrenset av hvor mange Atom-prosessorer MSI får av Intel.

MSI vurderer nå om de skal lage en spesialtilpasset versjon av Linux til maskinen, og har tenkt på Ubuntu med et tema som ligner på Mac OS. Disse planene er foreløpig på tankestadiet, og MSI samtaler med leverandører om hva som vil være det beste valget her.

(Kilder: Laptop)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen