Minibærbar for kjappe mobilnett

Minibærbar for kjappe mobilnett

Fujitsu Siemens og Telenor lanserte i dag et samarbeidsprosjekt der du som sluttbruker skal kunne være på nett med en liten og lett bærbar PC, uavhengig av om du har tilgang til WLAN eller ikke.

Den nye ultraportable LifeBook P7230 veier bare 1,25 kg, men er spekket med det siste innen teknologi. Her er innbygget mobiltelefon med støtte for alle hastigheter fra GPRS til 3G med HSDPA. Vi fikk prøve maskinen, og målte nedlastingshastigheter på mellom 600 og 1080 Kbit/s i Telenors pilotnett med HSDPA på Fornebu. Opplastingshastigheten er omtrent som med EDGE - mellom 50 og 70 Kbit/s. 

Desverre rekker ikke HSDPA-senderen mer enn noen hundre meter. Bor du ikke i nærheten av Telenorbygget må du vente ennå en stund før du får HSDPA. 

Redningsknapp
Fujitsu Siemens P7230 har to knapper det er verd å merke seg. Den ene er en økonomiknapp som lar deg velge strømsparemodus for å drøye batterikapasiteten så mye som mulig. Den andre knappen er en knapp for gjenoppretting etter systemkrasj. 

DVD-spilleren (multibrener) kan trekkes ut og erstattes av et ekstra batteri, så du kan jobbe en hel arbeidsdag uten strømkabel.

Våt drøm
P7230 er den mobile arbeiders våte drøm, med sort magnesiumkabinett, støtsikret harddisk, innbygget fingeravtrykkleser og Windows Vista Business.

Skjermen er på 10,4 tommer og etter en rask kikk kan vi konstatere at den fremstår som krystallklar med gode farger. Hvordan den vil fungere som ute-PC vet vi ikke, men vi har ennå til gode å se en PC-skjerm som faktisk duger i direkte sollys.

Ettersom det dreier seg om en liten PC er den heller ikke utstyrt med de aller råeste komponentene. Dette er ikke en maskin for spill-frelste eller folk som skal jobbe med tung 3D-grafikk, men den har kraft og ytelse nok i lange baner for de aller fleste som vil gjøre kontoroppgaver utenfor kontoret. 

Telenor
Maskinen ble presentert i samarbeid med Telenor, som benyttet anledningen til å si en del om hvordan de ligger an med utbyggingen av 3Gnettene i Norge, og hva de vil med samarbeidet med Fujitsu Siemens. – Samarbeidet dreier seg først og fremst om felles markedsføring, sa Telenors Egil Bredgaten. – For oss har innstikkskort til PC vært den største suksessen i forhold til 3G, fortalte han, før han viste presentasjoner som hevder Telenor nå dekker 23 prosent av Norge med 3G. – Innenfor disse områdene bor 84 prosent av Norges befolkning, sa Bredgaten. 

Men når vi vil få glede av den nye og raskere HSDPA-teknologien ville ingen i Telenor si noe om.


LIFEBOOK P7230 leveres standard med følgende utstyr:
• Windows Vista™ Business
• Intel® Core™ Solo ULV prosessor U1400 (1,20 GHz)
• Intnebygget konferansekamera 
UMTS/HSDPA 
GSM/GPRS/EDGE
• Intel® PRO Wireless 3945a/b/g
• 1GB minne
• 80GB harddisk
• DVD Super Multi Brenner
• Modulær brønn

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen