Mini-WLAN på vei?

Det har lenge vært mulig å utstyre PDA-er, bærbare datamaskiner og enkelte mobiltelefoner med ekstra funksjonalitet ved å bruke SDIO-kort. Dette er enkelt og greit et SD-kort med innebygd maskinvare, som kobles til enheten via minnekortsporet.

Bruksområdene for SDIO-kort blir stadig flere. I dag kan man blant annet få kort med innebygd TV-mottaker, scanner, sensor for fingeravtrykk eller strekkodeleser.

En av fordelene med denne teknologien er at man kan bære med seg ekstra funksjonalitet i lommen uten problemer, ettersom SD-kortene ikke akkurat er tungvektere - ihvertfall ikke når man sammenligner med et tradisjonelt WLAN-kort eller blåtannadapter. Nå ser det imidlertid ut til at kortene har blitt enda mindre.

Lite vil ha mindre

På hjemmesidene til produsenten Spectec finner man spesifikasjoner og bilder av miniSD-kort som skal ha innebygd støtte for den trådløse 802.11b-teknologien, som gir en nedlastningshastighet på 11 Mbps.

Disse kortene veier knappe fem gram, og har dimensjoner på fattige 38.5 x 24 x 2.1 mm.

Det er foreløpig uklart hvilke enheter som skal kunne bruke kortene, men Pocket PC- og muligens Windows Mobile-enheter er klare kandidater. Vi regner med at mer informasjon vil dukke opp i løpet av de neste ukene.

Foreløpig får man ikke SDIO-kort i miniformat her i Europa, men kortene vil nok dukke opp også her innen overskuelig fremtid.

(Kilde: Spectec)

Kommentarer (9)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen