Mini-TV har floppet

– Vi er midt oppe i en teknologirevolusjon, sa daværende kulturminister Trond Giske når Mini-TV ble lansert for Oslos innbyggere i mai 2009.

Hele 50 prosent av befolkningen skulle være positive til Mini-TV ble det meldt fra selskapet bak satsningen, Norsk Mobil-TV.

Ett år senere står de små TV-apparatene og støver hos de store elektrokjedene. Elkjøp har nå besluttet seg for å fjerne dem fra hyllene.

– Det gikk ganske bra i starten. Vi annonserte det hver uke i våre kundeaviser. Men etterhvert var salget ikke godt nok til at vi fortsetter, sier Elkjøp-salgssjef Thomas Hegerlund til Dagens Næringsliv.

Kan skyldes teknologi
Mange hevder at NRK har gravd sin egen grav ved å satse på DMB, en teknologi som ikke kan brukes med noen av mobiltelefonene på det norske markedet og krever at du i stedet kjøper en separat terminal.

Store aktører som HTC, Nokia og Sony Ericsson har i stedet valgt å satse helt og holdent på DVB-H, en teknologi som kan bruke de samme frekvensbåndene over hele Europa. Også EU-kommisjonen har stilt seg bak DVB-H og anbefalt teknologien til medlemslandene.

Se også: Dette er forskjellen på DMB og DVB-H

– Norge risikerer nå å bli fullstendig akterutseilt på mobil-tv-området fordi NRK ønsker å tviholde på den utdaterte DAB-teknologien, uttalte Per Morten Hoff, leder av IKT-Norge, til IDG.

Innrømmer dårlig start
Daglig leder for Norsk Mobil-TV, Gunnar Garfors, innrømmer at satsingen på mini-TV ikke har tatt helt av. Han tror blant annet manglende markedsføring kan være noe av årsaken, og understreker at dette er et prøveprosjekt, skriver Dagens Næringsliv.

Norsk Mobil-TV er et samarbeidsprosjekt mellom NRK, TV2 og MTG/TV3.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen