Mini-PC med HD skjerm
Teknofil

Mini-PC med HD skjerm

I mars ble det kjent at Dell i USA satset på en utgave av sin mini-PC Dell Inspirion Mini 10 med HD-oppløsning. Nå kan du få samme maskin også her i landet.

Mini-PC med HD
Minimaskiner på 10 tommer har lenge vært dominert av skjermer med oppløsning på 1024 x 576 piksler. Dette har medført mye scrolling, spesielt om du surfer på nett med normal størrelse på nettleseren. Det var derfor gledelig å se at Dell i USA tidligere i år lanserte et nytt alternativ i sine 10 tommer maskiner. Mot et pristillegg kunne da kunder få med skjermoppløsning på 1366 x 768. Dette tilsvarer HD-oppløsning på 720p.


Dell Norge meldte da at dette alternativet også ville bli tilgjengelig her i landet. Ifølge Dell sin nettbutikk er dette nå på plass. Om du vurderer å kjøpe en Dell Inspirion Mini 10 vil du nå kunne velge om du vil ha normal oppløsning eller legge på 170 kroner og få det lille ekstra.

Stadig større minimaskiner
Det er tydelig at minimaskinene, som startet ut som svært enkle, nå stadig blir mer avanserte. Multicom har tidligere lansert sin versjon Alishan med roterbar og trykkfølsom skjerm. Også Asus har annonsert at de vil lansere en egen modell med lignende funksjoner. Samsung på sin side har gått inn for å øke den fysiske skjermstørrelsen på sin nyeste minimodell NC20. Om dette da lenger kan karakteriseres som mini-PC blir derimot et definisjonsspørsmål.

Samtidig øker også prisen på maskinene stadig. Om du vil ha Dells kraftigeste minimodell med størst mulig oppløsning vil du i dag måtte betale rundt 5.000 kroner. Da får du med bluetooth, men ikke innebygd 3G. Det er noe mer enn hva de originale mini-PC-ene kostet, men det skal sies at funksjonaliteten samtidig har blitt langt bedre.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen