Mini-PC i ny utgave

Samsung Q1 Ultra
Samsung Q1 Ultra

Samsung har annonsert en oppdatert versjon av den håndholdte mini-PC-en Q1. Den nye versjonen har fått navnet Q1 Ultra, og leveres i fire forskjellige utgaver med noe ulike spesifikasjoner.

Alle de fire versjonene har en 7" skjerm av WSVGA-typen, altså med en oppløsning på 1024 x 600 piksler. De tidligere versjonene av Samsungs UMCP, Q1 og Q1P, hadde en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Videre vil Q1 Ultra ha Intel A100-brikkesettet, Intel GMA950 grafikk og 1 GB RAM. Støtte for trådløse nettverk av typen 802.11 b/g er integrert, og vi finner også et kamera på 1,3 megapiksler.

Det er meldt at produktet vil ha en innebygget minnekortleser, men det er ukjent hvilke typer minnekort som støttes. Både høyttalere og webkamera er også innebygget.

Fire varianter

Forskjellene mellom de ulike variantene er i hovedsak operativsystem, prosessor, lagringsteknologi og lagringskapasitet.

Den billigste varianten er priset til $ 999, som betyr en ca utsalgspris her til lands på rundt 8000 kroner. Denne modellen har en prosessor på 600 MHz, 40 GB harddisk og bruker Windows XP Tablet. Neste alternativ er priset til ca 10 000 kroner (veil. $1199), og da får du en prosessor på 800 MHz som kjører Windows Vista Home Premium.

Den nest dyreste modellen er basert på ordinær harddiskteknologi og vil koste rundt 12000 kroner (veil. $1500). Foruten en harddisk på 80 GB og Windows Vista Home Premium vil den ha støtte for HSDPA, det såkalte super-3G-nettet.

Den dyreste versjonen ventes å koste rundt 16 000 kroner (veil. $1999). Denne vil også ha en prosessor på 800 MHz og støtte for HSDPA, men det spennende er at lagringsteknologien som benyttes er SSD - altså flashminne.

Den tidligere versjonen Q1P benytter også SSD til lagring, og lagringskapasiteten er for begge modellene 32 GB.

Observante lesere vil nok legge merke til at Q1 Ultra har lavere klokkefrekvens på prosessoren enn Q1P, som leveres med en 1 GHz-prosessor. Grunnen til at Q1 Ultra ikke også har en prosessor på 1 GHz er for oss ukjent.

De to billigste modellene skal være tilgjengelige i løpet av mai, mens de to andre vil komme i juli eller august.

(Kilder: Samsung, MobileWhack.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen